Prop de 200 estudiants van a ‘El Viatge Impossible’ d’Escena Erasmus a Castelló de la Gira IVAJ M’importa

El director de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), Jesús Martí, ha presentat davant prop de 200 estudiants la sessió matinal de l’espectacle ‘El viatge impossible’ de el projecte teatral europeu Escena Erasmus de la Universitat de València al Teatre Principal de Castelló, dins de la Gira ‘M’importa IVAJ 2021’

Jesús Martí ha agraït l’assistència d’estudiants de 1r de Batxillerat i de 4t de l’ESO de tres centres educatius de Castelló que han completat l’aforament permès en aquests moments en el Teatre Principal de l’Institut Valencià erasmerasde Cultura (IVC) i ha destacat que ” els espectacles d’Escena Erasmus ens interroguen i ens il·luminen “.

Aquest any, la gira IVAJ M’Importa viatja a Vilafranca, Castelló i Cocentaina, on Escena Erasmus realitza dos tipus de funcions en cada municipi: una matinal destinada a el públic jove per a instituts d’educació secundària (IES), i una altra vespertina oberta a el públic en general. Totes les funcions són gratuïtes, gràcies a el programa Carnet Jove de l’IVAJ i s’emmarquen dins el programa ‘M’importa’ d’educació en valors.

La col·laboració entre l’IVAJ i Escena Erasmus ha permès en els tres últims anys portar els seus espectacles com ‘La Gran Final’ (2018) ‘Una cançó per a Europa’ (2019) o ‘El xou de l’nou món’ (2020) a municipis de les províncies d’Alacant i Castelló.

Els espectacles d’Escena Erasmus aborden la realitat de l’Europa que habitem amb una visió crítica i fent partícip el públic de les seves reflexions. Aquest any, el muntatge es basa en la idea de ‘viatge’ en aquests temps en què viatjar és més difícil que mai. L’espectacle planteja que potser tornar als pobles és una idea sana i efectiva per reconstruir el nostre món i les nostres vides.

En totes les funcions es respecten les mesures de seguretat, aforament i prevenció de la COVID-19.

‘El viatge impossible’

‘El viatge impossible’ està dirigit per Josep Valero, amb textos escrits per quatre dramaturgs de l’escena valenciana: Daniel Tormo, Guadalupe Sáez, Isabel Martí i Gemma Miralles.

L’espectacle està protagonitzat pel canari Nicolás Aranda, els francesos Arnaud Barennes i Sélune Cannizzo, la italiana Allegra Florioli, la valenciana Elena Francès, la suïssa Coloma Gros-Hostettler i l’alemanya Kika Miederhoff.

Escena Erasmus és Premi Europeu Carlemany de la Joventut de Parlament Europeu 2011 i Menció d’Honor de l’Patrimoni 2018 de la Pearle Live Performance Europe, és un projecte internacional de la Universitat de València en el qual participen estudiants Erasmus i estudiants locals per aprofitar el seu potencial creatiu , fomentar la seva participació en la vida social i cultural i d’aquesta manera, construir una Europa més beneficiosa per a totes i tots.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: