Prop de 2.000 efectius vetllaran per la seguretat i les emergències al festival Arenal Sound 2022

Prop de 2.000 efectius de les forces i cossos de seguretat i d’emergències participaran aquest any al dispositiu de seguretat del festival Arenal Sound 2022. El més multitudinari dels que es realitzen cada any a Espanya i que se celebrarà a Borriana del 2 al 8 d’agost.

Aquest dimarts s’ha celebrat a l’Ajuntament de Borriana la Junta de Seguretat Local davant de la celebració de l’Arenal Sound, amb l’assistència de la subdelegada del Govern, Soledad Ten, de l’alcaldessa de la ciutat, Maria Josep Safont; la directora territorial de Presidència de la Generalitat Valenciana a Castelló, Eva Redondo, a més de representants de l’organització del festival, de comandaments de la Guàrdia Civil, de Policia Local de Borriana, de Policia de la Generalitat Valenciana, de la Unitat de Seguretat privada , del Cos Nacional de Policia, i del Consorci Provincial de Bombers.

Després de la Junta, l’alcaldessa i regidora de Seguretat, Maria Josep Safont, acompanyada de la subdelegada del Govern, Soledad Ten, han donat a conèixer alguns dels detalls que marcaran el dispositiu de seguretat i emergències, així com algunes millores que l’empresa ha fet introduït aquest any, com són la millor perimetració i identificació de les zones de descans dels sounders, l’ampliació del passadís de seguretat entre el recinte de concerts i l’àrea de descans A. A més, els sounders que arribin amb autobusos noliejats per l’organització s’acreditaran a la zona del polígon del Caràmit, per la qual cosa es minimitzarà l’impacte de cues a la zona del festival.

Aquestes millores se sumen a les realitzades altres anys amb l’increment de personal de serveis i millores a les postes sanitàries i hospitals de campanya, entre d’altres.

Per a l’alcaldessa “conviure amb les grans concentracions del festival comporta molèsties i situacions incòmodes per als nostres veïns i veïnes, però és una situació excepcional que també aporta molts beneficis i satisfaccions”. Així, ha assegurat, la nostra màxima prioritat és “minimitzar tant com sigui possible les molèsties i les incomoditats durant els sis dies del festival”.

Pel que fa al dispositiu, Safont ha valorat que seran prop de 2.000 els efectius per vetllar per la seguretat i les emergències, tots pertanyents a diferents especialitats i destinats a garantir la seguretat de les persones, xifres similars respecte a l’última edició del 2019.

Així mateix, Safont ha volgut posar en valor l’esforç de la Policia Local i el seu comissari, Francisco Javier Catalán, “que vetllaran per la seguretat viària i, el trànsit i la mobilitat durant tot el festival i col·laboraran en matèria de seguretat amb la resta de forces i cossos de seguretat”.

Per això, com en anys anteriors, s’incrementaran els serveis i les hores i es comptarà amb la col·laboració d’altres policies locals de la Comunitat Valeciana per reforçar l’operatiu, així com persones voluntàries de l’agrupació de protecció civil.

El dispositiu de trànsit serà semblant al d’anys anteriors i s’ha anunciat que, des de les 18 hores del dijous 4 d’agost, el trànsit a l’avinguda de la Mediterrània tindrà un sol sentit, direcció Grau-Port, i que a partir de les 23 hores aproximadament es tancarà al trànsit.

Finalment, l’alcaldessa ha indicat que aquest any, igual que el 2019, durant el festival la venda ambulant habitual a parades no s’autoritzarà al passeig, per facilitar la mobilitat i la seguretat.

Així mateix, ha fet una crida a la “bona convivència” i ha agraït a totes les forces i cossos de seguretat i emergències, així com als voluntaris, la seva “bona” tasca, perquè “estem a les millors mans”, i ha convidat als veïns i veïnes de Borriana a gaudir i “demostrar que som una ciutat d’acollidora”.

Informació i Foto: Ajuntament de Borriana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: