Presentació d”Adeu!’ la nova producció de circ contemporani de l’IVC

L’Institut Valencià de Cultura ha presentat la seua nova producció ‘Adeu!’, el procés de producció del qual s’ha desenvolupat totalment a Alacant en línia amb la política de descentralització i vertebració de les activitats de l’IVC al llarg de tot el territori valencià.

‘Adeu!’ es va estrenar amb caràcter absolut al Teatre Arniches d’Alacant on es va representar els dies 11 i 12 de desembre.

‘Adeu!’ és el segon espectacle de circ contemporani produït per l’IVC després de ‘Perenne’ de Cristina Pardo que es va poder veure recentment al Teatre Rialto.

En aquest nou treball de Lucas Escobedo, un artista que ens fa somiar amb cadascuna de les seues propostes, el punt de partida és ‘cal saber dir adeu per a poder dir hola’. En un moment en què la humanitat sencera està sumida en una pandèmia, aquests dos termes es converteixen, més que mai, en part de les nostres vides. L’hola i l’adeu rutinaris amb què acostumàvem a saludar el veí, el company de treball o en entrar a l’autobús, han desaparegut per un temps i han pres un altre valor.

Però la funció reflexiona i reflecteix també molts altres tipus de comiats: el d’una persona que deixa la ciutat per anar-se’n a treballar o estudiar a un altre lloc, una jubilació, un comiat de solter… també dir adeu a aquest exercici físic que ja no podem fer a causa de l’edat, l’adeu de la cantant que fa la seua última gira, són altres maneres de dir adeu.

Lucas Escobedo i la resta d’artistes participants en aquest espectacle: Jesús Irimia ‘Xuspi’, Alberto Soro, Enrique Navarro, Miguel Barreto, Irene Torrejón ‘Aircrag’, Gema Palazón i Raquel Sánchez, investigaran aquests conceptes des de la música, l’humor i el circ.

L’espectacle inclou música en directe, amb bateria, guitarra, violoncel, piano i les veus dels mateixos intèrprets. Entre les disciplines circenses presents trobem la taula acrobàtica, un element difícil de veure en aquest tipus de muntatge, que s’utilitza tant com a element de percussió com a element acrobàtic, el masteler xinés, la roda Cyr, malabars amb pilotes i maces i figures acrobàtiques de tota mena.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: