PortCastelló rep el major carregament d’argiles de la seva història

La terminal de granels del port de Castelló Portsur ha iniciat els treballs per descarregar un vaixell procedent d’Ucraïna que transporta 58.900 tones d’argila, fet que suposa el major carregament d’aquest material que s’ha rebut fins a la data a les instal·lacions portuàries. Aquesta la tercera ocasió en el que va d’any que PortCastelló bat els seus propis rècords de quantitat d’argila descarregada en un vaixell, el que suposa que el port està preparat per a l’atracament de vaixells de grans dimensions que operen per a empreses que aprofiten l’economia de escala que suposa transportar amb vaixells més grans.
En concret, l’últim carregament va partir del port de Ilyichevsk rumb a PortCastelló a bord del SBI Achilles, de 200 d’eslora, un pes brut de 34.899 tones i consignat per Roca Castelló consignacions.
En el que va d’any s’han descarregat al port de Castelló un total de 2.027.713 tones d’argiles, 1 69,48% més que en el mateix període de l’any anterior, quan es van desembarcar 1.263.508 tones. El pes que representa aquest tipus de trànsit, al costat d’altres matèries primeres vinculades a la ceràmica, ha motivat que l’Autoritat Portuària de Castelló hagi ampliat aquest any en 90.000 metres quadrats la superfície de plataforma logística portuària dedicada al sector.
PortCastelló ha escalat en només dos anys del vuitè al quart lloc a granels sòlids. Una escalada en el rànquing dels 46 ports d’interès general del sistema portuari espanyol que té com a motor la importació de matèries primeres ceràmiques.

 

Informació i Foto: http://www.portcastello.com

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: