PortCastelló registra el millor setembre a tràfic total de mercaderies

Informació i Foto: http://www.portcastello.com

El creixement de PortCastelló durant el mes de setembre ha estat del 8,6% respecte al mateix període de 2016, arribat a les 1.608.791 tones. Amb això, el port de Castelló registra el millor setembre a tràfic total de mercaderies.
Els granels sòlids són els que més han contribuït a aquest increment, amb un 9,4% més respecte l’any anterior, en sumar 569.969 tones. Amb aquesta xifra, el port de Castelló bat els seus propis rècords i aconsegueix que aquest mes de setembre sigui el millor de tota la història de PortCastelló en aquest tipus de tràfics. El creixement en l’acumulat de l’any de granels sòlids és del 23,1% i col·loca a Castelló com el quart port en aquest trànsit de tot el sistema portuari espanyol.
El major augment correspon a les importacions de matèries primeres ceràmiques, el que constata el dinamisme del sector ceràmic castellonenc. Cal recordar que PortCastelló va modificar el seu pla d’inversions en 5,5 milions per habilitar 90.000 metres quadrats nous de zona logística portuària dedicats a la importació de matèries primeres ceràmiques, donar resposta a la creixent demanda del sector i consolidar-se en els primers llocs del rànquing en granels sòlids.
El tràfic de granels líquids també evoluciona de manera positiva al setembre, en créixer un 13,1% fins a arribar a les 669.973 tones. Durant els dos propers mesos s’espera un descens en aquest tipus de trànsit motivat per la parada tècnica de BP.
Per la seva banda, decreixen els tràfics de mercaderia general -un 1,4% -, arribant a les 295.614 tones, i el tràfic de contenidors -un 4,1% – amb 18.608 TEU.
Amb aquestes dades, el port de Castelló tanca els nou primers mesos de l’any amb un creixement global en el tràfic de mercaderies d’un 10%, i comptabilitza 13.983.202 tones. Als ja esmentats creixements acumulats dels granels sòlids el segueixen els vinculats al tràfic de contenidors (en un 10,5%), la mercaderia general (un 9,6%), i finalment granels líquids (1,8%).
L’anàlisi del tràfic portuari al recinte castellonenc reflecteix l’alt grau de diversificació en PortCastelló. Així, els granels líquids suposen el 45,4% del total, seguit dels granels sòlids, amb un 34,8%, i mercaderia general, amb un 19,8%.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: