PortCastelló recepciona les instal·lacions de la xarxa contra incendis a la seva dàrsena nord

L’Autoritat Portuària de Castelló ha signat l’acta de recepció de la instal·lació d’una xarxa contra incendis a la dàrsena nord. Els treballs han suposat una inversió de 2.146.162,65€, IVA exclòs i van ser adjudicats a la Unió temporal entre OHLA S.A., SAT i GIMECONS Construccions i Contractes S.L.

Els treballs van començar el juny del 2022 i la seva conclusió permet a PortCastelló gestionar i controlar un possible incendi. Està dissenyada com a xarxa de suport als sistemes propis dels diferents membres de la Comunitat Portuària que tenen les seves instal·lacions a la dàrsena nord davant de qualsevol incendi que pogués originar-se a la zona.

L’execució dels treballs no ha estat exempta de dificultat, atès que s’han emprès intentant minimitzar interferències amb l’operativa portuària. Han consistit principalment en la construcció d’un dipòsit de 410 m3 per al subministrament d’aigua a la xarxa, unit a una sala de bombes que acull el bombament i els elements d’ompliment i desguàs, i en la implementació d’una xarxa de distribució soterrada mallada que abasta uns 11 quilòmetres de longitud.

La xarxa està composta per canonades capaces de proporcionar un cabal constant de 3.500 litres per minut durant un període sostingut de 90 minuts a qualsevol punt. Així mateix, el sistema està monitoritzat mitjançant 3 centrals analògiques comunicades entre si, exercint una d’elles la funció de central principal que recopila tota la informació generada per les altres centrals, així com dades relatives al bombament oa l’estat operatiu de totes les vàlvules de la xarxa.

Amb la finalització d’aquests treballs, l’Autoritat Portuària de Castelló ha dotat d’una xarxa contraincendis a la major part del seu recinte, ja que a inicis de 2020 va adjudicar a PAVASAL aquests treballs a la dàrsena sud estant aquesta actualment en servei.

Peu de foto: Martín Abril Domingo, Inspector Tècnic del Ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana, amb el president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Rubén Ibáñez.

Informació i Foto: Comunicació PortCastelló

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: