PortCastelló participa en Transport Logistic de Munich

L’Autoritat Portuària de Castelló, a través de la Fundació PortCastelló i al costat de representants de la Comunitat Portuària, participa en una nova edició de Transport Logistic Munic a través de l’estand institucional de Ports de l’Estat.

PortCastelló està mantenint diverses reunions de treball a la fira per presentar les seves novetats en matèria d’infraestructures productives i logístiques, entre les quals destaquen els més de 3 milions de metres quadrats al costat del port de Castelló. D’altra banda, informarà dels avenços en els nous accessos ferroviaris pel sud, la connexió ferroviària entre les dues dàrsenes que permetrà la circulació de mercaderies de nord a sud, la connexió amb el futur corredor Mediterrani i la construcció de l’estació intermodal que finançarà al 100% el port i que s’ubicarà en el seu entorn.

«Aquestes infraestructures suposaran un salt qualitatiu per al port en dotar-lo d’una òptima connectivitat terrestre, tant viària com ferroviària, i posaran en valor tot el potencial de la dàrsena sud», ha indicat el president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Francisco Toledo.

A aquestes infraestructures cal sumar la gestió logística de les matèries primeres. L’Autoritat Portuària de Castelló ha adjudicat dues concessions de terminals de granels sòlids, que han suposat mobilitzar una inversió privada de més de 40 milions destinada a millores en protecció mediambiental i a sistemes de descàrregues d’altes prestacions.

D’altra banda, s’han compromès 12 milions d’euros privats per ampliar la concessió de la terminal de granels sòlids de Portsur. «Aquestes inversions redundaran en major sostenibilitat, eficiència i efectivitat, i situaran a PortCastelló a l’avantguarda de la manipulació de granels sòlids.» Ha explicat Francisco Toledo.

El port de Castelló acudeix a aquesta fira batent rècords de tràfics en 2018 i escalant al novè port dels 46 d’interès general del sistema portuari espanyol. «Ha estat un any de rècords, tant en volum de tràfics com a resultats econòmics, en el qual s’han pres decisions importants per a una transformació que farà del port un recinte més competitiu», ha afirmat Francisco Toledo.

Així, cal destacar l’augment del 18% en tràfic total, que suposa més que quintuplicar el creixement del sistema portuari. En relació als resultats econòmics, ressalta el creixement del 14,1% en el resultat de l’exercici, la qual cosa situa a PortCastelló com el tercer port més rendible del país.

Informació i Foto: PortCastelló

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: