PortCastelló participa a Cevisama com el gran aliat de la ceràmica

Castelló és el port de la ceràmica per antonomàsia, ja que és el port que més trànsit ceràmic mou. Creix un 24,9% el 2017 respecte a l’any anterior, en passar de les 5.498.868 tones als 6.834.451. El creixement més espectacular es dóna en les argiles, amb un 58%, seguit de la nefalina, que augmenta un 47%, i el feldspat, que registra increments del 31%. El dinamisme del sector ceràmic ha fet pujar a l’Autoritat Porturia de Castelló al quart lloc en tràfic de granels sòlids d’entre els 46 ports d’interès general del sistema portuari espanyol.

De fet, el sector ceràmic representava el 2010 el 23,2% del tràfic total de mercaderies PortCastelló i el 2017 suposa el 38,2%.

Amb aquestes dades PortCastelló acudeix un any més a la fira internacional de la ceràmica amb l’objectiu d’acompanyar al sector ceràmic castellonenc, “perquè és un dels nostres millors aliats”, ha assenyalat el president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Francisco Toledo. “PortCastelló ha d’estar en aquesta important cita mundial perquè és un node primordial en les cadenes logístiques del sector”. Cal recordar que el port de Castelló és el port pel qual s’importa la totalitat de les matèries primeres ceràmiques i s’exporta la meitat de les exportacions del setor ceràmic. “És sens dubte el port de la ceràmica”, ha dit Toledo.

Francisco Toledo ha presentat a la Comunitat Portuària les noves infraestructures productives que van a posicionar al port de Castelló entre els millors connectats del sistema portuari espanyol. S’ha referit a la connexió ferroviària entre les dues dàrsenes, la connexió amb el corredor mediterrani, els accessos ferroviaris i l’estació intermodal. “A més de prosseguir amb la urbanització de la dàrsena sud”. Tot això va a donar un impuls considerable a PortCastelló i, per tant, al sector ceràmic ”

El port de Castelló té una especial sensibilitat amb el sector ceràmic. L’Autoritat Portuària ha habilitat el 2017 un total de 90.000 metres quadrats per apilar matèries primeres en la dàrsena sud. “PortCastelló és més que un port per al sector ceràmic, és un centre logístic que permet ja no només importar matèries primeres o exportar ceràmica, també emmagatzemar i transformar matèries primeres”, ha manifestat Francisco Toledo.

“El clúster ceràmic castellonenc té un efecte tractor en l’activitat del port. El seu fort creixement suposa un desafiament important a què estem donant resposta, ha assegurat Francisco Toledo, que recorda que “des 2016 l’exportació del sector la tenim bonificada al màxim que permet la llei, un 40%”.

“Aquest any a més presentem la nova valoració de terrenys que suposa una rebaixa del 10% en la taxa d’ocupació de les concessions del port, que majoritàriament estan relacionades amb el sector ceràmic”. Tot això redundarà en menors costos logístic del sector per operar per PortCastelló.
El port de Castelló participa en Cevisama a través de l’estand de la Fundació PortCastelló, entitat en la qual estan involucrades les principals empreses del port, Cambra de Comerç, Ajuntament i Diputació de Castelló, i Autoritat Portuària.

 

 

Informació i Foto: http://www.portcastello.com

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: