PortCastelló destinarà 37 milions a millorar la connectivitat del ferrocarril

Informació i Foto: http://www.portcastello.com

El president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Francisco Toledo, participa avui en dues jornades empresarials a La Rioja i Pamplona, ​​organitzades per la Confederació Empresarial Valenciana, conjuntament amb la Confederació d’Empresaris de Navarra i la Federació d’Empresaris de la Rioja. L’objectiu és reivindicar el corredor cantàbric-mediterrani i la connectivitat del ferrocarril, per la qual PortCastelló destinarà 37 milions d’euros.
Toledo ha manifestat que “els ports són clau per al trànsit de mercaderies per ferrocarril”. De fet, el 80% de les importacions espanyoles i el 60% de les exportacions es realitzen pels ports, “i gran part d’aquest trànsit hauria d’arribar o sortir dels ports per ferrocarril”.
“El corredor cantàbric-mediterrani és vital perquè permet enllaçar els recintes portuaris del Cantàbric amb els de la Comunitat Valenciana i ser una alternativa competitiva al transport en vaixell entre les dues cornises”. A més, Francisco Toledo ha recordat que el port de Bilbao i PortCastelló tenen una experiència des de fa anys amb un tren setmanal que els enllaça “però que ha d’anar per Tarragona, i fer 100 quilòmetres més dels que faria per Terol, atès que aquesta connexió no té les condicions necessàries “. Per això, “aquest eix és més necessari que mai després d’anunciar el Ministeri que Castelló i Tarragona únicament estaran units per ample internacional, amb la qual cosa el tren que tenim amb Bilbao no podrà circular per Tarragona i ho haurà de fer pel cantàbric, així com tots els trens amb ample ibèric “.
Francisco Toledo ha afirmat que els corredors cantàbric-mediterrani i mediterrani són essencials perquè Espanya convergeixi a la mitjana europa de quota de transport de mercaderies per ferrocarril. “Hi ha d’haver una aposta decidida en aquesta matèria i els ports que estiguem millor posicionats tindrem molt a guanyar, pel que la nostra opció és que el 2020 siguem un dels ports més ben connectats del sistema portuari espanyol”.
Toledo ha informat en el fòrum empresarial de les dades que situen PortCastelló al Top 10 dels 46 ports d’interès general i el tercer més rendible. En concret, el port de Castelló ocupa el quart lloc en granels sòlids, cinquè en import / export, setè en granels líquids i contenidors i el novè en mercaderia general, el que reflecteix l’alta diversificació del port de Castelló.
El corredor ferroviari càntabre-mediterrani té una demanda potencial per la línia Saragossa-Terol-Sagunt equivalent a entre 48 i 54 trens setmanals per sentit de circulació, que transportarien un volum de mercaderies d’un milió de tones i 100.000 TEU l’any. Aquestes xifres són una estimació d’un estudi promogut per la patronal valenciana CEV amb la col·laboració de l’Autoritat Portuària de València i Castelló. En concret, “un corredor càntabre-mediterrani en condicions permetrà a PortCastelló connectar per ferrocarril amb la plataforma logística de Saragossa, la principal d’Espanya, així com amb la cornisa cantàbrica, captar més tràfics d’importació i exportació i augmentar el trànsit de la futura estació intermodal “, ha manifestat Francisco Toledo.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: