Política Territorial millora i assegura el servei públic d’autobús a la zona de la Safor Sud amb un contracte d’emergència

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha posat en marxa un contracte d’emergència amb l’empresa Autobusos L’Amistat per un import de 433.148,78 euros.

El contracte té una durada de dos anys i engloba les antigues concessions de servei públic de transport de viatgers per carretera CVV 224: Villalonga-Ador-Gandia i CVV 231: Patró-Oliva-Gandia, amb un augment de freqüències i una ampliació de l’servei .

El contracte, que ha entrat en vigor aquesta setmana, “recull l’increment d’expedicions de la línia Oliva-Gandia amb sis d’anada i sis de tornada de dilluns a divendres feiners. A més, s’ha inclòs l’ampliació a tot l’any, de l’ servei de les platges amb el nucli urbà de Bellreguard, amb un servei d’anada i tornada, dilluns i divendres laborables, que passa a quatre expedicions d’anada i tornada durant els mesos de juliol i agost.

Així, es connecta la platja amb el Centrede Salut de Bellreguard, com sol·licitava el seu Ajuntament “, ha explicat el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi Espanya.

sis expedicions

Les sis expedicions Oliva-Gandia, en cada sentit, s’han de prestar en un ventall horari de 7.15 hores a 19.10 hores, i hi ha 3 prolongacions diàries per sentit fins a Pego.

D’aquesta manera, es millora i assegura el transport públic a la zona de la Safor Sud ja que l’empresa concessionària havia manifestat la seva voluntat de renunciar a el servei pel dèficit de la mateixa.

En aquesta mateixa línia, també mitjançant un contracte d’emergència, la Conselleria va aconseguir recuperar el 2015, uns tràfics entre Castelló de Rugat i Gandia de la CVV 214: Ontinyent-Gandia; Alcoi-Gandia, abandonada des de 2014. Aquests contractes d’emergència asseguren el servei de transport públic en aquesta zona.

Nous projectes de servei públic

Cal recordar que, durant la passada legislatura, el Consell va haver de dissenyar un nou mapa de transport de persones per carretera, ja que la majoria de concessions estaven caducades, no responien se a les necessitats reals dels usuaris i usuàries i no garantien la connexió a l’ 100% dels municipis de la Comunitat.

En aquest sentit, els trànsits autoritzats en els citats contractes d’emergència quedaran englobats en el nou projecte de servei públic de transport de viatgers i viatgeres per carretera CV-114, la Safor Sud, per un import de 756.655 euros anuals per a deu anys.

El futur contracte CV-114-la Safor Sud respon a criteris de demanda, servei i qualitat i permet un millor aprofitament de l’actual oferta de transport de viatgers. Atendrà 33 municipis de la zona sud de la Safor mitjançant sis línies radials que connectaran amb Gandia, utilitzant els eixos viaris CV-670, N-332, CV-680, CV686 i CV-60.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: