Podem-EUPV reivindica a “l’esquerra transformadora” per a impulsar “els canvis profunds” a Castelló davant la Covid

Podem-EUPVreivindica a “l’esquerra transformadora” per a impulsar “elscanvis profunds” a Castelló davant la Covid

La confluència fa balanç en una trobada amb la ciutadania icol·lectius del seu primer any del Govern de l’Acord de Fadrell  Podem-EUPVCastelló ha celebrat aquest dijous una trobada telemàtica amb laciutadania en el qual s’ha reivindicat com la formació de l’Acordde Fadrell que «espenta cap a les transformacions que necessitaCastelló i ha dibuixat «una eixida justa i sostenible davant lacrisi de la Covid-19», ha destacat Fernando Navarro, portaveu de laconfluència que ha intervingut en l’acte junt a la regidorad’Habitatge, María Jesús Garrido, i la representant del Consell deCoordinació, Silvia Peris.
«Hemfet un balanç d’aquest primer any de legislatura de l’Acord deFadrell i del primer any d’Unides Podem-Esquerra Unida assumintlabors de govern, en un context difícil per la Covid-19.

 

Hem posatdamunt de la taula les dificultats administratives i polítiques enles quals ens hem trobat, però també hem exposat les nostresfortaleses per a convertir les idees i experiències de l’esquerratransformadora en polítiques municipals que donen resposta alscanvis profunds que requereix Castelló davant la Covid-19 iaconseguir un reequilibri territorial», ha subratllat Navarro.

Els representants de la coalició han fet una rendició de comptes is’han exposat també a un torn de preguntes de associacions iciutadans participants. Han incidit en què la presència de la novaesquerra en el Govern local «és essencial per a dur a terme lespolítiques de canvi i acostar a la ciutat a un model més sosteniblei redistributiu». Han destacat el seu afany a reivindicar unaprogressivitat fiscal i continuar potenciant els pressupostos enTransició Ecològica i Habitatge, que «incidisquen en la lluitacontra el canvi climàtic, protegisquen el territori i garantisquenuna alternativa residencial».

En la Regidoria de Transició Ecològica, Navarro ha destacat lesgestions realitzades per a promoure el Parc Agrari; els estudisprevis per a iniciar el Pla de Qualitat de l’Aire; el projecte derestauració d’espais degradats de la Marjaleria amb Rutes del’aigua; o el pla estratègic de rehabilitació sostenible; o lespropostes de millora de la gestió de l’aigua que la tracten com unecosistema enfront d’un recurs.
EnHabitatge, Garrido ha ressaltat el paper de la Regidoria de suportals veïns del Raval Universitari en la seua lluita contra els fundesvoltor, l’ajornament del 60% de desnonaments amb el Protocol signatentre l’Ajuntament i l’Audiència Provincial , les ajudes concedidesen lloguer i reformes d’interior i els inicis del treballs de laregularització dels habitatges municipals Ha manifestat el seuobjectiu de continuar impulsant mesures que augmenten el parc públicde lloguer, a través de la la bossa de lloguer local o el pla decompra pública.

 

 

 

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: