Podem-EU Castelló demana amb la patronal un gran acord per a ampliar les ajudes urgents als 750 milions en la ceràmica

La diputada en el Congrés i candidata a les Corts per Castelló d’Unides Podem-Esquerra Unida, Marisa Saavedra, ha mantingut aquest dimarts una reunió amb la patronal de Castelló (CEV), en la qual traslladat la necessitat d’impulsar un gran acord per a aconseguir ampliar les ajudes urgents per a la indústria ceràmica als 750 milions d’euros per a compensar els costos energètics i garantir l’ocupació. La coalició ha presentat al secretari provincial de la CEV, Salvador Serrano, les dues esmenes presentades per Unides Podem en el Congrés al Pla de Resposta a la Crisi per la Guerra d’Ucraïna, que eleven el paquet d’ajudes al taulell als 750 milions a canvi que el sector es comprometa a mantindre els llocs de treball, a no deslocalitzar i a invertir en innovació i transició energètica.

 

“Ens hem assegut amb la patronal per a aconseguir un acord que propicie un augment de les ajudes per a garantir la viabilitat de la ceràmica, una indústria essencial per a les comarques de Castelló, que representa el 21,2% de l’ocupació a la província i el 36% del PIB industrial. Fa una setmana ja ens vam reunir amb el sindicats d’UGT i CCOO. Les dues parts hem ressaltat, a més, la importància de generar un ampli acord al voltant de reforçar la qualitat de la producció i del treball i del manteniment dels llocs de treball i de l’activitat industrial”, ha afirmat Marisa Saavedra.

 

En la reunió també ha sigut present la candidata autonòmica d’Unides Podem-EU, Silvia Peris, que ha considerat urgent que s’agilitzen i s’incrementen les ajudes per a un “sector que és estratègic per a la província i la Comunitat Valenciana. Hem d’apostar per polítiques de reindustrialització, per això hem de fer tot l’esforç per a promoure un pla de rescat en la ceràmica”.

 

Unides Podem-EU ha explicat les dues esmenes presentades el dijous passat en el Congrés al Pla de Resposta a la Crisi per la Guerra d’Ucraïna, i ha subratllat el paper de la coalició per a espentar al Govern “amb les propostes més valentes amb només un 10% de diputats en el Congrés”.

 

Les dues iniciatives plantegen augmentar el paquet d’ajudes previst en el Pla de Resposta per la Crisi d’Ucraïna per al sector industrial nacional afectat pels preus del gas natural dels 450 aprovats als 1.500 milions d’euros, dels quals el 50% es dirigirien al sector ceràmic, a fi de compensar els costos addicionals a causa de l’augment excepcional dels preus del gas natural durant 2020.

 

Així mateix, condiciona les ajudes a un compromís del sector amb el seu territori i amb les famílies treballadores de Castelló. Així, les empreses que vulguen sol·licitar les ajudes se’ls posarà com a condició a què es comprometen a mantindre els llocs de treball, a romandre en el territori i no deslocalitzar i a realitzar les inversions necessàries que promoguen un canvi del model energètic que reduïsca costos i siga més respectuós amb el medi ambient.

 

Saavedra també ha exposat que la coalició ha discrepat amb decisions geopolítiques com la ruptura de les relacions amb Algèria “que han perjudicat els interessos de la nostra terra”.

 

 

Informació i Foto: Podem EU Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: