Podem-EU Castelló ampliarà un 57% el pressupost d’atenció primària per a reforçar la sanitat pública

Unides Podem-Esquerra Unida ha mantingut aquest dimecres una reunió amb l’Associació de Defensa de la Sanitat Pública Acdesa Castelló i ha tractat la necessitat de reforçar el pressupost en atenció primària i seguir desprivatizant serveis de l’etapa del PP per a potenciar la sanitat pública. La coalició defensa incrementar un 57% el pressupost en atenció primària de la Conselleria de Sanitat i ampliar l’horari d’Urgències en el centre del Raval Universitari. Afirma que només des de l’esquerra es garanteix una sanitat pública de qualitat i adverteix del model de “amiguisme del PP”.

“En els governs de la dreta la nostra terra va ser utilitzada com un laboratori de proves per a implantar un model de gestió que va suposar el desviament de diners públics al sector privat. Després de dues legislatures de reparació i recuperació de drets i desprivatitzacion d’alguns serveis, considerem que és necessari reforçar l’atenció primària com a base que sosté el nostre sistema de salut i, que com sosté Amnistia Internacional, atén el 70% de les necessitats de salut al llarg de la vida d’una persona”, ha assenyalat el cap de llista de la candidatura autonòmica de Podem-EU per Castelló, Marísa Saavedra. En la reunió també han participat la candidata autonòmica, Silvia Peris, i la candidata a l’alcaldia, Marisol Barceló; així com Pedro Lorente i Pep Trullén, integrants de les candidatures autonòmica i municipal respectivament i procedents del sector sanitari.

Silvia Peris ha destacat la necessitat d’incrementar la força de Podem-EU en el Botànic per a seguir amb els processos de desprivatizatció en serveis com el tractament de diàlisis cròniques, ambulàncies o neteja, seguint amb la senda iniciada pel Botànic, revertint a la gestió pública directa tots els departaments i serveis privatitzats quan arribe la fi de la seua concessió, descartant qualsevol altra fórmula”.

Podem-EU augmentarà a nivell autonòmic el pressupost en atenció primària de manera progressiva fins que supose el 25% de la Conselleria de Sanitat, la qual cosa suposaria incrementar un 57% el pressupost en 4 anys. També proposa un increment dels *reciuros humans i mitjans en atenció primària, així com el desenvolupament de la primera Llei de Salut Mental de la Comunitat Valenciana.

Marisol Barceló, candidata a l’alcaldia, ha reivindicat la necessitat d’ampliar l’horari d’urgències en el Raval Universitari, així com el projecte d’ampliació de l’Hospital General. Ha recordat que a nivell municipal la confluència ampliarà la gratuïtat de serveis no coberts pel sistema com a dentista i òptica.

D’altra banda, les candidates autonòmiques, Silvia Peris i Irene Gómez, també s’han reunit aquest dimecres amb l’Associació d’Infermeria d’Emergències de la Comunitat Valenciana.

Informació i Foto: Podem EU Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: