Persones usuàries dels habitatges de l’IVASS lliuren joguines a nenes i nens de la residència Els Xiquets

Persones amb diversitat funcional intel·lectual que resideixen als habitatges tutelats de l’Institut Valencià d’Atenció Social-Sanitària (IVASS) han lliurat els regals de Reis a nens i nenes de la residència Els Xiquets de València.

Les joguines per a nens i nenes amb necessitats especials d’índole física, psíquica o sensorial han estat comprades amb les donacions voluntàries de les persones usuàries i professionals dels habitatges tutelats.

La directora general d’IVASS, Noelia Martí, ha titllat l’experiència de “gratificant i enriquidora”, ja que “suposa un gest de generositat i altruisme de les persones amb diversitat funcional intel·lectual que la promouen i contribueix que es compleixi la il·lusió dels menors acollits a Els Xiquets de rebre regals per aquestes dates com qualsevol nena o nen”.

Noelia Martí ha subratllat que “les joguines no només són font d’oci i entreteniment, cosa que també és decisiva per al desenvolupament de la persona en aquesta etapa de la vida, sinó que, a més, ajuden a relacionar-se ia millorar les habilitats comunicatives, recursos molt importants en l’aprenentatge i la integració d’aquests menors amb necessitats especials”.

Així mateix, ha recordat que “aquesta iniciativa, que cada any té una gran acollida per part dels dos serveis, va ser promoguda per les mateixes persones usuàries de la xarxa d’habitatges el 2017”, i ha posat èmfasi que “es tracta d’una bonica experiència que fomenta valors com la tolerància, la diversitat, el respecte o la igualtat”.

Els menors, d’edats compreses entre 6 i 17 anys amb necessitats especials, atesos pel sistema de protecció a través de la residència Els Xiquets, van fer arribar la carta a aquests Reis Mags tan especials perquè, juntament amb el personal de suport dels habitatges , coneguessin de primera mà els seus desitjos.

El lliurament de joguines s’ha realitzat a les instal·lacions del centre amb totes les mesures de seguretat i prevenció davant del COVID-19, i ha estat un grup reduït l’encarregat d’obsequiar aquestes nenes i nens en representació de les persones amb diversitat funcional intel·lectual dels habitatges tutelats de l’Institut Valencià d’Atenció Social Sanitària.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: