Personal sanitari de La Fe aconsella mantenir els horaris de descans, dutxar-se amb aigua tèbia i evitar migdiades llargues per agafar el son les nits càlides

Personal sanitari expert de l’Hospital La Fe de València ha aconsellat una sèrie de mesures d’higiene del son davant de les altes temperatures que s’estan registrant a la Comunitat Valenciana.

En aquest sentit, la facultativa especialista en Neurofisiologia Clínica de l’Hospital Teresí Copoví ha recomanat, per afrontar les nits tropicals, equatorials i tòrrides d’aquests dies, tractar de respectar els horaris de son en la mesura que sigui possible; mantenir l’habitació entre 18 º C i 20 º; si es recorre a l’aire condicionat, que el raig no s’orienti directament cap a les persones, i optar per una roba de llit còmoda i lleugera.

A més, s’aconsella que els sopars siguin lleugers, frescos i sense picant, així com no beure alcohol ni fumar. Donar-se una dutxa daigua tèbia just abans de ficar-se al llit també pot fer que millori el descans.

Necessitats de cada persona i somni reparador

La qualitat del son és, segons ha assenyalat Teresí Copoví, una mesura subjectiva, per la qual cosa més que pautar una durada determinada per a grup d’edat, “la persona ha de dormir les hores que necessiti per ser tan funcional com sigui possible l’endemà”. En cas de no aconseguir-ho, recórrer a una migdiada de 20 minuts o menys és ideal perquè, més temps, ha advertit l’especialista, pot resultar contraproduent.

Dormir bé és clau per tenir una bona salut perquè, entre altres coses, condiciona un gran nombre de funcions cerebrals, regenera teixits i beneficia el sistema immunitari que defensa l’organisme d’infeccions. La manca de descans o que no sigui de qualitat s’associa amb més irritabilitat, menys productivitat i sensació de cansament i ansietat.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: