Personal expert de l’ONU visita el Centre de Seguretat TIC de la Comunitat per a reforçar la cooperació en ciberseguretat

El Centre de Seguretat TIC de la Comunitat Valenciana (CSIRT-CV) ha rebut la visita d’una delegació del Centre Internacional de Computació de Nacions Unides (UNICC), composta per experts en ciberseguretat de les agències de l’ONU.

La iniciativa és fruit de la política de col·laboració establerta en l’últim any entre UNICC i la Direcció General de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (DGTIC) i arran de la trobada mantinguda al mes de març entre el director de UNICC, Sameer Chauhan, i el president de la Generalitat, Ximo Puig.

La visita té lloc en el marc de la conferència de seguretat de la informació que organitza aquests dies UNICC a la base de l’Organització de Nacions Unides a Quart de Poblet. La delegació està composta per directors de seguretat de la informació o CISO (Chief Information Security Officer) de les agències de l’ONU.

Durant la mateixa, el personal expert han pogut conèixer de primera mà tant les instal·lacions del Centre de Seguretat TIC de la Comunitat Valenciana (CSIRT-CV) com el que allà es fa en matèria de ciberseguretat i les eines i procediments que s’utilitzen a nivell més tècnic.

CSIRT-CV és el Centre de Resposta davant Incidents de Ciberseguretat (CSIRT, per les sigles en anglès) autonòmic i la institució de referència en seguretat de la informació i noves tecnologies a la Comunitat. Adscrit a la DGTIC, s’encarrega de mitigar els incidents de seguretat informàtica que es produeixen en territori valencià des de 2007.

Això implica donar servei tant a l’Administració Pública, incloent-hi els prop de 550 ajuntaments valencians, com a les empreses i la ciutadania, pel que està en un constant procés d’evolució i creixement per adaptar-se a les cada vegada més sofisticades amenaces de seguretat informàtica que sorgeixen a cada instant.

La col·laboració entre ambdues institucions és d’especial rellevància en aquest sentit, ja que l’estratègia de UNICC passa per convertir la base valenciana en el centre de referència mundial en noves tecnologies de Nacions Unides, especialment en matèria de ciberseguretat.

A més, tal com van anunciar al mes de març, el Centre Internacional de Computació està iniciant un procés progressiu de concentració a València dels serveis de Tecnologies de la Informació i Comunicació (TIC) de les agències de Nacions Unides, la qual cosa permetrà consolidar la base de Quart de Poblet com un hub tecnològic de referència en el sistema de Nacions Unides.

A aquest efecte, ambdues institucions ja van tenir un primer contacte al mes de novembre, que va servir per transmetre les bones pràctiques de CSIRT-CV en matèria de conscienciació en ciberseguretat des de la base de Quart de Poblet a tota l’organització.

A més, per part de CSIRT-CV, la iniciativa s’inclou en la seva estratègia de col·laboració internacional, ja que qualsevol incident de ciberseguretat a la Comunitat pot tenir origen i projecció transnacional. Per tallar aquests incidents, el centre valencià coopera i intercanvia informació amb els principals actors.

El centre de ciberseguretat de la Generalitat és membre del grup CSIRT.es, en què es troben els principals centres de ciberseguretat espanyols, i de First.org, el principal fòrum mundial d’equips de resposta davant incidents en tecnologies de la informació de què formen part també els centres de seguretat de grans empreses com Apple, Google o Amazon.

 

 

 

Informació i Foot: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: