Pérez Garijo presenta el número 65 de la ‘Revista Valenciana d’Estudis Autonòmics’ dedicada a l’autogovern i al diàleg social

La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, ha presentat el número 65 de la ‘Revista Valenciana d’Estudis Autonòmics’ (RVEA), dedicada a l’autogovern i al diàleg social.

“Si l’autogovern és important per a la gestió quotidiana dels interessos generals -ha explicat la consellera de Qualitat Democràtica- també és imprescindible aprofundir en quin model d’autogovern volem, i posar-ho en pràctica. Perquè no es tracta d’una realitat estàtica, sinó d’un procés dinàmic que hem d’anar construint entre totes i tots”.

Per a Pérez Garijo, “el diàleg social és el primer puntal per a la bona governança”, per això “sense la participació dels diferents interlocutors socials en la presa de decisions, i en la seua aplicació, no és possible aconseguir la millora del context econòmic, social i polític del nostre territori”.

En aquest sentit, la consellera de Qualitat Democràtica ha afirmat que des del govern del Botànic “apostem pel diàleg social i la participació com a eines essencials per seguir avançant i construint des de punts de vista diferents”.

Pérez Garijo ha destacat la importància d’aquest monogràfic “que plasma la situació de les relacions laborals i el mercat de treball valencià, amb valuoses aportacions d’especialistes que han contribuït a la creació d’un conjunt doctrinal de gran valor”.

La RVEA “s’ha convertit en una eina fonamental per a fer divulgació i promoure el coneixement en les més diverses matèries de vessants com la política, jurídica, social i econòmica”, ha subratllat.

Pérez Garijo ha fet un repàs pels temes tractats per la publicació al llarg dels últims anys, entre els quals ha destacat la vinculació entre l’autonomia política i el sistema de finançament autonòmic, “un tema que de nou posa de manifest la importància del diàleg social per a poder sumar esforços”.

Així mateix, la consellera ha posat èmfasi que aquest treball “és un bon marc de reflexió per a posar sobre la taula les conseqüències que la pandèmia de la COVID-19 ha tingut en el mercat de treball i en les relacions laborals”.

El número 65 titulat “Autogovern i diàleg social: les relacions laborals i el mercat de treball de la Comunitat Valenciana” recull nou estudis en què participen persones del món acadèmic i universitari; especialistes en dret del treball; altres institucions de la Generalitat; de l’administració general de l’Estat; representants de sindicats; i també del propi Consell de la Generalitat.

“Aspectes com el teletreball, la conciliació, la precarietat salarial, la incorporació dels joves i la temporalitat de la feina són qüestions que ja existien abans, però arran de la pandèmia s’han transformat en reptes que demanen una adequada resposta amb caràcter urgent”, ha manifestat la consellera.

Col·laboracions al número 65

En aquest número col·laboren el catedràtic de Dret del Treball de la Universitat de València i president del Comitè Econòmic i Social de la Comunitat Valenciana Carlos L. Alfonso Mellado; el cap de la Inspecció Provincial de Treball i Seguretat Social d’Alacant, Vicente Cantó; el conseller d’Economia Sostenible, sectors productius, Comerç i Treball, Rafael Climent; el professor de Dret del Treball i de la Seguretat Social de la Universitat Miguel Hernández Francisco Javier Fernández; la cap de la Inspecció Provincial de Treball i Seguretat Social de Castelló, Pilar Fuentes; l’ex-director general de Treball, Benestar i Seguretat Laboral de la Generalitat (2019-2020), Gustavo Gardey; la catedràtica de Dret del Treball i de la Seguretat Social de la Universitat Jaume I de Castelló Amparo Garrigues; el secretari general de CCOO-PV (2017-2021), Arturo León; l’advocat de la Generalitat i lletrat del Consell Jurídic Consultiu Luis Manent; l’advocada UGT-PV Ana Mejías; el secretari general de CCOO-PV (2009-2017), Paco Molina; el sub-director general de Relacions Laborals de la Generalitat, Roger Navarro; la cap de la Inspecció Provincial de Treball i Seguretat Social de València, Silvia Parra; el director territorial de la Inspecció de Treball i Seguretat Social a la Comunitat Valenciana, Francisco Rogero; el secretari general de CCOO-PV (1997-2009), Joan Sifre; i la catedràtica de Dret del Treball i de la Seguretat Social de la Universitat d’Alacant Carmen Viqueira.

Propers números de la RVEA

Durant la seua intervenció, Pérez Garijo ha anunciat que el proper número 66 de la RVEA de 2021 estarà dedicat a “la memòria democràtica a l’ADN del model valencià d’autogovern”, mentre que el número 67, previst per a 2022, “girarà al voltant del 40 aniversari de l’aprovació i l’entrada en vigor de l’Estatut d’Autonomia de la Comunitat Valenciana”.

A l’acte també han assistit el conseller d’Economia Sostenible, Rafael Climent; el president del CES, Carlos Luis Alfonso; el director de l’Organisme Estatal d’Inspecció de Treball i Seguretat Social, Héctor Illueca; el secretari autonòmic de Participació i Transparència, Antoni Llorente; la secretària autonòmica de Cooperació i Qualitat Democràtica, Toñi Serna; i el director general de Qualitat Democática, Iñaki Pérez Rico.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: