Pérez Garijo: “La cooperació valenciana per als pròxims anys parteix d’un esperit participatiu i un ampli debat per a afrontar els reptes de futur”

La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, ha destacat que “la cooperació valenciana per als pròxims anys parteix d’un esperit participatiu i un ampli debat que permeta afrontar els reptes de futur als que ens hem d’enfrontar col·lectivament a través de les polítiques de cooperació”.

 

La consellera, acompanyada de la directora general de Cooperació, Xelo Angulo, ha presentat el procés participatiu que es realitzarà per a elaborar el V Pla Director de la Cooperació Valenciana 2021-2024, actuació que es desenvoluparà a través d’una sèrie de grups focals en modalitat on line que començaran el pròxim 3 de novembre.

 

Tal com ha assenyalat Rosa Pérez Garijo, “hem d’identificar els nous objectius i reptes i també definir els instruments necessaris per a enfortir-los, reforçant el paper dels diversos agents que participen en el seu desenvolupament”.

 

La consellera de Cooperació ha assenyalat que “la participació estarà oberta no solament als agents de la cooperació, sinó també a organitzacions de la societat civil, de les institucions públiques i la ciutadania que, des del seu interés i compromís personal, vulga prendre part en els debats i fer aportacions”.

 

Xelo Angulo ha assenyalat que el nou Pla Director “ha de reflectir aquest compromís irrenunciable i solidari de la cooperació valenciana amb la lluita contra la pandèmia i proposar nous recursos innovadors de prevenció i mitigació dels seus efectes als països més fràgils, a més de reforçar les capacitats dels agents per a mobilitzar noves aliances i ampliar el compromís de la ciutadania amb la sostenibilitat global”.

 

La consellera i la directora general de Cooperació han presentat també l’estudi Diagnòstic de les Capacitats de la Cooperació Valenciana, document que plasma les accions realitzades des de la Generalitat entre 2016 i 2019 pels diferents agents de la cooperació.

 

Pérez Garijo ha indicat que el nou Pla Director “es dissenyarà des d’un diagnòstic previ, un estudi que reflecteix les capacitats generades pels agents de la cooperació en els últims anys i que representa el punt de partida per a abordar la redacció de les polítiques de cooperació per als pròxims anys”.

 

Per a Xelo Angulo, “el diagnòstic posa de manifest les capacitats de la cooperació valenciana però també la necessitat de millorar l’eficàcia de l’ajuda, a més d’optimitzar els instruments de gestió, seguiment i avaluació de les actuacions per a continuar avançant cap a un sistema de cooperació eficaç i de qualitat”.

 

Procés d’elaboració V Pla Director

 

El procés d’elaboració del V Pla Director de la Cooperació Valenciana 2021-2024 es va iniciar el mes de març, amb la posada en marxa d’una Ponència Tècnica específica impulsada des del Consell Valencià de Cooperació, de la qual formen part els diversos agents de les institucions públiques i de la societat civil.

 

A través dels huit grups de debat per a l’elaboració del V Pla Director, que començaran el pròxim dia 3 de novembre i finalitzaran el 14 de desembre, es tractarà d’oferir una visió global i participada en diferents àrees temàtiques.

 

Els grups focals debatran sobre educació per a la ciutadania global, crítica i mobilitzada; reptes de futur en els instruments de la cooperació valenciana; acció humanitària; drets de la infància com a eix del nou Pla Director; seguiment i avaluació, gestió de coneixements per a generar aprenentatges; cooperació sindical per al desenvolupament sostenible; la cooperació al desenvolupament des de l’àmbit local; i cooperació universitària al desenvolupament.

 

Programa dels grups focals i inscripcions: consultar ací

 

L’informe diagnòstic complet pot consultar-se en: consultar ací

 

 

 

 

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: