Política

Pérez Garijo: “Els pressupostos participatius situen al nostre territori en l’avantguarda de les polítiques de participació”

La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, ha destacat que el projecte de pressupostos participatius “situa a la Comunitat en l’avantguarda de la participació ciutadana i mostra el clar compromís de el Consell amb la ciutadania”.

Pérez Garijo s’ha reunit amb l’alcalde de Sant Vicenç de l’Raspeig, Jesús Javier Villar, per presentar-li el projecte de pressupostos participatius de la Generalitat per 2022, uns comptes que s’obren a la ciutadania per primera vegada perquè presenti les seves propostes a través de l’ portal GVA Participa.

La titular d’Participació ha indicat que el Govern valencià “compta amb la ciutadania perquè s’impliqui en la proposta i aprovació de projectes distribuïts per tot el territori valencià”.

Després de la signatura en el Llibre d’Honor, la consellera s’ha reunit amb l’alcalde de Sant Vicent de l’Raspeig, Jesús Javier Villar; la regidora de Participació Ciutadana, Assumpció París, i amb la tècnic responsable de l’àrea, la persona responsable dels informes de l’elaboració dels pressupostos i membres de la corporació municipal.

Per la seva banda, l’alcalde de Sant Vicent de l’Raspeig, Jesús Villar, ha agraït la visita de la consellera, Rosa Pérez, a la ciutat perquè “el procés participatiu és un element que hem de defensar i potenciar i que ha d’anar prenent força dins les propostes dels ajuntaments “.

Referent a això, Villar ha animat els veïns i veïnes de Sant Vicent “a donar-se d’alta a la plataforma ‘gvaparticipa’ i realitzar propostes que es puguin desenvolupar en Sant Vicent”.

Primers pressupostos participatius

La primers pressupostos participatius de la Generalitat per a l’exercici 2022 que es van presentar aquest dimarts, compten amb 125 milions d’euros que s’han distribuït atenent a criteris de població, pobresa i despoblació, d’acord amb la resolució que estableix els requisits, terminis i procediment sobre el procés de participació ciutadana per a la seva elaboració.

El procés consta de 8 fases: informació i debat; presentació de propostes; revisió interna de les propostes; fase de suports; avaluació de propostes; publicació de preus; votació de projectes; i resultats.

Les propostes ciutadanes poden presentar entre el 11 i el 30 de maig de forma únicament telemàtica a través de portal de la Generalitat GVA Participa consultar aquí.

Hi poden participar totes les persones majors de 16 anys que estiguin empadronades en un municipi de la Comunitat; els valencians i valencianes que resideixin a l’exterior, per la qual cosa han d’indicar la data i lloc de l’última residència al nostre territori; i les persones menors de 16 anys i majors de 12 que tinguin DNI, amb l’autorització prèvia dels seus pares o mares, tutors o representants legals.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Descobriu-ne més des de Notícies Dígitals

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint