Pérez Garijo: “El nou decret de grups d’interès regula el joc net per evitar que els poders públics afavorisquen a uns enfront d’altres”

La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, ha afirmat que el nou decret de grups d’interès de la Comunitat aprovat divendres passat pel Consell regula el “joc net” per evitar que els poders públics “afavorisquen a uns enfront d’altres”.

 

La consellera, juntament amb el president d’AERTE, José María Toro, ha presentat la ‘IV Jornada Responsabilitat Social Empresarial’ sobre grups d’interès en els centres i serveis d’atenció a la dependència, organitzada per la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV).

 

Perez Garijo ha destacat el caràcter innovador d’aquesta norma que ens situa en l’avantguarda respecte a altres comunitats, “ja que dota el Registre de Grups d’Interès de mecanismes de control que garantisquen la seua utilitat i eficiència”.

 

En aquest sentit, la consellera ha afirmat que “es tracta d’una eina positiva per a la transparència, però també per fomentar la participació i enfortir la qualitat democràtica”.

 

Al seu torn, la consellera de Qualitat Democràtica ha ressaltat que allò innovador d’aquest registre de grups d’interès és “la participació i la transparència”, aspectes que garantiran “qui es reuneix i de què parlen, a més de comptar amb l’empremta normativa en els processos d’elaboració d’una norma, assegurant que la influència dels grups siga transparent”.

 

El decret de grups d’interès “estimula, regula i fa visible el diàleg entre els grups que representen interessos legítims i els càrrecs públics sense angles d’opacitat”, ha explicat la consellera. Per a Pérez Garijo “és la millor manera d’afavorir l’interès general i, al mateix temps, un antídot contra la corrupció”.

 

Compromís ètic

 

Durant la seua intervenció, Pérez Garijo ha destacat també la importància de la responsabilitat social “en un sector que es dedica a la part més social i que afecta més directament a les persones que es troben en una situació especialment vulnerable”.

 

Així mateix, la consellera de Qualitat Democràtica ha assenyalat que “estem parlant d’un compromís ètic que implica disposar d’un codi de conducta que harmonitze i faça efectiu l’equilibri entre els propis interessos i l’entorn social i mediambiental, més enllà de l’acompliment d’una llei”.

 

Per a Pérez Garijo “la responsabilitat social forma part ineludible d’una bona planificació estratègica”, al que ha afegit que “una empresa socialment responsable guanya en competitivitat gràcies al benefici que retorna a la societat de la qual forma part”.

 

“En aquest sentit -ha subratllat la consellera- hem de ser conscients de la importància de fomentar aliances i d’enfortir la col·laboració público-privada i de les organitzacions de la societat civil”.

 

Finalment, Pérez Garijo ha posat èmfasi que les empreses i organitzacions que vulguen garantir la sostenibilitat “necessiten implicar els grups d’interès per poder elaborar una estratègia coherent amb la seua responsabilitat social”.

 

Durant la ‘IV Jornada Responsabilitat Social Empresarial’ s’inclouen dues ponències dedicades a responsabilitat social i la gestió dels grups d’interès en empreses d’atenció a la dependència. A més, es parlarà d’aquestes qüestions en dues taules rodones.

 

 

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: