Pediatres de tot Espanya aborden a València els darrers avenços en malformacions congènites

Pediatres de tot Espanya es reuneixen, aquesta setmana, a València per abordar els últims avenços en malformacions congènites a la 43a Reunió Anual de l’Estudi Col·laboratiu Espanyol en Malformacions Congènites (ECEMC) i el Curs d’Actualització sobre la Investigació dels Defectes Congènits, que se celebren del 10 al 12 de novembre a València.

Tots dos esdeveniments han estat organitzats pel Grup Coordinador de l’ECEMC i pel Grup de l’ECEMC de la Comunitat Valenciana, integrat pels hospitals de Requena, la Ribera (Alzira) i General d’Ontinyent.

Dependent de l’Institut de Salut Carles III, l’Estudi Col·laboratiu Espanyol en Malformacions Congènites és un programa de recerca sobre les causes per les quals es produeixen els defectes i malformacions congènites, que s’observen en nens nounats. Aquest estudi està integrat per 223 pediatres de 51 hospitals espanyols.

S’estima que de 3 a 4 nens o nenes de cada 100 presenten defectes congènits en el moment del naixement i que, sumats a aquells els defectes congènits dels quals es manifesten en els primers anys de vida, la freqüència de nens i nenes afectats pot arribar al 7 %. Aquests defectes congènits es troben darrere del 90% de les anomenades malalties rares.

Programa científic

L’obertura oficial de la reunió anirà a càrrec del president de l’Associació Espanyola de Pediatria (AEP), Luis Carlos Blesa, que parlarà sobre El valor de la col·laboració.

El seguiran diverses taules rodones i tallers, on s’abordaran aspectes com les causes prevenibles dels defectes congènits; la investigació de casos de malalties rares sense diagnòstic; el diagnòstic genètic a partir de les dades clíniques; la metodologia de la xarxa clínica de l’ECEMC, i la patologia fetal.

Així mateix, es debatrà sobre els principals problemes que el o la professional sanitari es troba a la consulta pediàtrica davant de pacients amb defectes congènits, pel que fa a la detecció precoç d’alteracions, el diagnòstic clínic la realització de proves complementàries, el diagnòstic molecular i la informació a la família i el seguiment del pacient.

La trobada finalitzarà el proper dissabte 12 de novembre amb una Classe Magistral a càrrec de Salvador Martínez Pérez, catedràtic d’Anatomia i Embriologia Humana de l’Institut de Neurociències d’Alacant (CSIC-UMH), que parlarà sobre El desenvolupament del sistema vascular i la immunitat innata al Sistema Nerviós Central.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: