Pavías es converteix en municipi lliure de contaminació lumínica amb la implantació de l’enllumenat de baix consum

L’Ajuntament de Pavías s’ha declarat municipi lliure de contaminació lumínica després de completar, després de 20 anys d’inversions, la millora, l’ampliació i la transformació a led de l’enllumenat públic. Un repte aconseguit no sense anys d’esforços traduïts en inversions que per a un poble amb menys de 100 habitants “resulten crucials”, reconeix l’alcaldessa de Pavías, Mª Carmen Vives.

La feina d’aquests anys “ha valgut la pena”, perquè avui Pavías no només ha vist reduïts els costos energètics, “també hem aconseguit reduir la contaminació lumínica amb sistemes led que minimitzen la contaminació amb una aposta decidida per sistemes més eficients i responsables i menys lesius amb el nostre entorn”.

Aquest concepte d’equilibri “entre el servei i la natura que abraça el nostre poble s’ha aconseguit durant dues dècades d’esforços que van arrencar el 2002”. Primer es va invertir en el canvi del cablatge del municipi i el 2014 es va realitzar una inversió en tots els equips amb una quantitat de 12.000 euros. L’esforç per culminar la millora va continuar entre els anys 2018 i 2020 amb la substitució de l’enllumenat per l’actual de baix consum amb una inversió de 52.047,05 euros. “La inversió global ha ascendit a 64.459 euros, cosa que per a Pavías ha estat un esforç titànic però que, sens dubte, ha valgut la pena”.

Per això, explica l’alcaldessa de Pavías, “el nostre compromís segueix ferm amb els nostres veïns, resoldre els seus problemes i gestionar els recursos públics de la forma més eficient”. En aquest sentit, explica Vives, “la il·luminació de la part alta del poble s’activa només a l’estiu, ja que es tracta del desviament provisional a festes que ens obliga a tancar amb caràcter temporal la carretera”.

El repte “per a un poble com el nostre, amb recursos molt limitats, continua sent garantir als veïns els serveis que mereixen, les solucions als problemes que pateixen i els recursos que per justícia reclamen. Hi estem”, ha assenyalat Vives.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: