Patricia Puerta posa en valor la important labor de l’associació SPAM en matèria d’igualtat i prevenció de violència de gènere

La vicepresidenta de la Diputació, Patricia Puerta, s’ha desplaçat fins a la seu de l’Associació Servei Psicopedagògic d’Atenció al Menor (SPAM) per a conéixer in situ les instal·lacions, els programes que desenvolupa i els seus equips directius i tècnics. Es tracta d’una trobada que forma part de la ronda de contactes que Puerta manté amb totes les entitats a les quals subvencionen les àrees de Benestar Social i Igualtat. Es dona la circumstància que SPAM va rebre 9.000 euros de subvenció en 2021 per a l’execució de sengles programes a la província sobre acompanyament a la inserció sociolaboral de dones en risc d’exclusió social i prevenció de violència de gènere en adolescents.

Són ajudes que SPAM va rebre després de presentar-se a les convocatòries realitzades pels departaments que dirigeix Puerta mitjançant el procediment de concurrència competitiva i a les quals podrà optar en 2022 amb la presentació de projectes en matèria de Benestar Social i Igualtat.

Aquesta entitat és una associació sense ànim de lucre dedicada a l’atenció psicològica i social de les persones i col·lectius als quals atén (família, infància, adolescència i dona) mitjançant la creació i la prestació dels serveis i programes.

La vicepresidenta ha agraït la labor desenvolupada per SPAM, posant de manifest que «coincideix amb dos de les prioritats de la Diputació progressista de Castelló per a continuar avançant cap a la consecució d’una societat més justa i igualitària: ajudar, també en l’àmbit rural, al fet que les dones en risc d’exclusió puguen desenvolupar un projecte autònom de vida, i realitzar accions en matèria de prevenció de violència de gènere».

Projectes subvencionats en 2021

Respecte al programa d’acompanyament a la inserció sociolaboral de dones en risc d’exclusió social, al qual la institució provincial va destinar prop de 7.000 euros, la vicepresidenta ha afirmat que l’objectiu era el de contribuir al fet que «les dones residents en els nostres municipis en risc d’exclusió puguen millorar la seua qualitat de vida i adquirir la qualificació necessària per a accedir al mercat laboral».

El segon dels projectes, subvencionat amb al voltant de 2.000 euros, tenia com a finalitat la posada en marxa d’un taller per a la prevenció de violència de gènere dirigit a alumnes d’entre 12 i 16 anys d’instituts de poblacions de l’àmbit rural de la província com la Vall d’Alba, Cabanes, Vilafranca, Benassal o Sant Mateu.

Informació i Foto: Diputació de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: