Palomar reivindica la presencialitat com a màxima expressió de formació universitària en l’acte d’obertura de el Curs Acadèmic de les universitats valencianes

El paranimf de la Universitat d’Alacant ha acollit aquest dijous l’acte oficial d’obertura de el Curs Acadèmic a les universitats valencianes que han presidit el rector, Manuel Palomar i el president de la Generalitat, Ximo Puig, i que ha comptat amb la presència dels rectors de la resta d’universitats de la Comunitat i de la consellera d’Innovació, universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual.

L’acte s’ha celebrat d’acord amb les mesures de seguretat i higiene que dicten les autoritats amb una aforament limitat a 200 persones (de les 900 que el componen habitualment) i amb la sala de graus “Ramón Martín Mateo” habilitat per seguir l’acte en streaming. A més ia causa de les restriccions imposades per la COVID-19, l’obertura de curs no ha comptat amb el tradicional lliurament de distincions als membres de la comunitat que celebren els 25 anys de servei, les jubilacions i les morts i la comitiva ha quedat reduïda a rectors i autoritats.

En la seva intervenció, la tercera en què l’actual rector s’acomiada de l’càrrec, Palomar ha reivindicat de nou la “presencialitat”, ja que “assegura que la docència adquireixi el seu sentit més ple” i l’ha contraposat a la docència digital no presencial “que no garanteix adequadament el principi de la igualtat d’oportunitats, que és la base de tot sistema democràtic”.

Palomar, però, ha reconegut que “la presencialitat a la qual podem aspirar és insuficient, la situació és complexa i pot complicar”. En la seva al·locució en l’acte d’obertura de el curs acadèmic, el rector de la Universitat d’Alacant ha recordat que “les universitats públiques no hem recuperat encara els nivells de finançament previs a la crisi i seguim reivindicant un models de finançament suficient i previsible”.

Malgrat tot, el rector ha reivindicat la digitalització com “un tren que no podem perdre” i ha assegurat que “la intel·ligència digital, ha de consolidar una nova cultura, un nou model econòmic, laboral i social, que ens permeti conèixer amb més precisió la realitat i millorar amb això la presa de decisions d’individus, empreses i administracions “.

També s’ha referit als problemes que afecten estudiants i professorat, “sóc conscient de la incertesa que generen els nou mètodes d’ensenyament i avaluació, manca o insuficiència de mitjans tecnològics o de connexió adequada a Internet i també de el sobre esforç que per al professorat suposen els nous mètodes de docència, el redisseny d’objectius, així com l’aprenentatge i el desplegament de les tecnologies que els fan possibles “. Palomar ha demanat disculpes “si s’han sentit atropellats per la pressa en les adaptacions” i ha afirmat que “se’ns jutjarà pels resultats i vull assegurar que per a les universitats els estudiants són la seva raó de ser, que la seva seguretat i la seva salut, però també la seva formació, són prioritaris “.

Abans de finalitzar, el màxim responsable de la institució acadèmica alacantina, ha agraït a el president, Ximo Puig seva presència a l’acte d’obertura de el curs acadèmic a qui ha agraït la gestió en la crisi sanitària en la qual “has afavorit consensos bàsics i on la voluntat d’acords amplis, més enllà de les fronteres ideològiques, ha permès afrontar en millors condicions que en altres territoris de l’estat dels impactes de la pandèmia amb el concurs dels agents socials i malgrat la nostra crònica infrafinançament “.

El rector, Manuel Palomar ha acomiadat assegurant que “la gratitud és la memòria de el cor. Si així és, el meu cor guardarà la memòria dels que m’heu acompanyat i dels que han habitat aquest campus i aquestes aules i les han vivificat durant els meus mandats a l’capdavant de la universitat; des que feliçment vaig aterrar a la Universitat d’Alacant “.

Memòria i lliçó inaugural

Abans de la intervenció de rector, la secretària general de la Universitat d’Alacant, Esther Algarra, ha estat l’encarregada de presentar la memòria de el curs acadèmic 2019-2020 i el catedràtic d’Arquitectura i Tecnologia de Computadors de l’Escola Politècnica Superior, Juan Manuel García Chamizo, ha estat l’encarregat d’impartir la lliçó inaugural sota el títol de “Disseny formal d’arquitectures computacionals. El projecte OzonoTecnia “.

García Chamizo ha conjugat conceptes d’utilitat en benefici de la societat: fonaments teòrics per a desenvolupar un entorn d’ajuda a l’enginyeria per a la presa de decisions de disseny i ho ha exemplificat pel cas d’estudi encaminat a combatre la COVID-19.

Informació i Foto: Universitat Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: