Paiporta transforma la seua estructura urbana

La Diputació de València ha transferit a Paiporta un total de 1.265.250 euros a través dels plans més recents d’Inversions Financerament Sostenibles (IFS) i de Serveis i Obres Municipals (SOM) que aquest municipi de l’Horta ha utilitzat per a transformar la seua estructura urbana, mitjançant l’arranjament de carrers i voreres, la remodelació de parcs i la millora d’accessos a la seua zona industrial.

 

En paral·lel a l’execució d’aquestes obres, les ajudes per a inversions i despesa corrent que han arribat de la Diputació han permès reduir pràcticament al no-res el deute que al començament de la legislatura superava àmpliament els 6 milions d’euros. En aquest sentit, la creació del Fons de Cooperació Municipal entre Diputació i Generalitat ha donat l’espenta definitiva per a saldar eixe deute, amb una aportació de 900.000 euros per a inversions o despesa corrent.

 

“La Diputació està complint la seua màxima de potenciar l’autonomia local dels municipis valencians, tant en inversions com en despesa corrent”, ha expressat el president de la corporació provincial, Jorge Rodríguez, en referència a les ajudes provincials i al Fons de Cooperació en el qual la Diputació ha aportat 21,6 milions d’euros als quals cal sumar altres 21,6 milions de la Generalitat.

 

Del total invertit a través dels plans provincials, prop de 300.000 euros han anat a parar a la reforma dels parcs urbans del municipi, i prop de mig milió es destinarà a l’ampliació i millora de voreres, especialment en carrers estrets de barris en els quals viu població d’edat avançada amb majors dificultats de mobilitat. En moltes d’elles, a més, l’obra s’ha aprofitat per a millorar el clavegueram.

 

 

Un repartiment de fons amb criteris objectius

 

L’alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín, ha reivindicat la necessitat d’aquestes inversions: “Per als ajuntaments, que patim també un greu problema de finançament, l’ajuda de la Diputació de València és fonamental i ens ajuda a prestar uns millors serveis a la ciutadania i a dotar els nostres pobles de millors infraestructures”.

 

Infraestructures palpables i concretes, amb data d’actuació, com és el cas de la glorieta d’accés a la carretera de Benetússer (un entorn industrial en el qual també s’han instal·lat panells de senyalització) o la climatització de l’auditori municipal, a iniciar en la primera meitat de 2018.

 

“La Diputació ha millorat les formes de treball i les línies de finançament i ajudes. Ara el repartiment de fons amb criteris objectius permet que les inversions arriben de manera més efectiva, palpable i racional a la ciutadania de tots els pobles i ciutats de València”, ha afegit l’alcaldessa.

 

Amb aquests plans, és cada ajuntament el que decideix a què es destinen els diners que distribueix la Diputació, que en aquest cas han servit també per adaptar l’ajuntament de manera integral a l’administració electrònica (171.990 euros); instal·lar contenidors soterrats en el mercat municipal (39.695 euros); i subministrar i instal·lar enllumenat públic en diferents punts de la ciutat (117.814 euros).

 

“A Paiporta hem prioritzat obres i serveis basats particularment en la millora de la mobilitat, d’acord amb les recomanacions del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) que s’ha redactat i aprovat recentment, i també amb les peticions del veïnat, expressades a través de processos participatius directes”, conclou Martín.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: