Òrbita, l’acceleleradora de CEEI Castelló i Diputació de Castelló, la millor d’Espanya

En menys de cinc anys, CEEI Castelló i Diputació de Castelló han situat a la seva acceleradora de startups, el Programa Òrbita, en la posició de líder absoluta a la seva categoria a nivell nacional, d’acord amb el Rànquing Global Funques 2022/2023 elaborat anualment per la Fundació de les Caixes d’Estalvis (Funcas), presentat aquesta setmana. Òrbita sobresurt entre un total de 35 acceleradores analitzades, a partir d’uns criteris basats en la seva capacitat per guiar les startups “en aquest procés intensiu d’escalabilitat i desenvolupament d’una empresa”, aportant “recursos i serveis específics a les empreses permetent assolir la maduresa adequada en un curt període de temps”. També es valora pels autors de la classificació l’orientació de les acceleradores “a l’enfortiment i el manteniment dels vincles creats amb les seves empreses accelerades alhora que continuen oferint un suport que faciliti i potenciï el seu èxit”.

El rànquing anual de Funcas cerca fer una radiografia de l’emprenedoria a Espanya, analitzant la situació actual dels vivers d’empreses i de les acceleradores, convertint-se també en una guia dels agents de l’ecosistema nacional. En aquest context, en una altra de les classificacions incloses a l’informe, referit a les acceleradores més resilients del país, el programa castellonenc s’ha situat en tercera posició, per la seva capacitat d’adaptació davant de factors externs adversos.

En la seva intervenció a la trobada virtual de Funcas, que ha estat presentada pel director general de Funcas, Carlos Ocaña, el director de CEEI Castelló, Justo Vellón, va recordar que Òrbita ha passat en poc més d’un any de la tercera a la primera posició d’aquest rànquing, i va agrair a la Diputació de Castelló la seva implicació al projecte, que ja afronta la seva cinquena convocatòria.

Els resultats avalen el Programa Òrbita (www.programaorbita.com): les 40 companyies accelerades en les quatre primeres edicions han captat 11,8 milions d’euros de finançament -entre ells 420.000 del Club d’Inversors Òrbita- i han creat 315 llocs de treball , que es preveu seran més de 460 a finals d’aquest any. A més, i sobretot, ja han generat un volum de negoci superior als 21 milions d’euros. A més, les empreses participants registren un 88% de supervivència. Òrbita es basa en la identificació de projectes sòlids i en el suport a aquests per consolidar el seu creixement, garantint-los posteriorment l’accés al finançament. El programa ha activat la seva cinquena convocatòria, que tancarà les sol·licituds el proper 13 de maig. Entre les 10 empreses triades per participar pel comitè de selecció, al final del programa s’escollirà les 5 millors amb alt potencial, que rebran premis per un valor total de 100.000 € equity free, aportats per la Diputació de Castelló. A totes les edicions realitzades s’han rebut més de 100 candidatures en cada cas.

Informació i Foto: Comunicació AhPues

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: