Oltra: “Si alguna cosa ens defineix a les dones és la capacitat de fer poble i de generar vincles de suport mutu”

Les vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha reivindicat la capacitat de les dones al llarg de la història per “fer xarxa” i ha sostingut que si alguna cosa “ens defineix socialment com dones, és la capacitat de fer poble , de crear vincles familiars, veïnals, de cooperació i de suport mutu “, de crear” ‘Matria’ “.

Oltra ha fet aquestes manifestacions durant la clausura de l’I Congrés de Dones de Castelló, on ha defensat que el feminisme “viu un gran moment” i ha animat a treballar per “seguir transformant la societat, per fer-la més igualitària i més inclusiva”, ja fer-ho “juntes, en xarxa, com estem fent”.

El treball en xarxa, ha declarat, “perdura en la nostra socialització com a dones” ia més és “l’essència de qualsevol societat”, que al llarg dels segles té com a base “aquest suport mutu” que està en l’essència de l’feminisme i que s’està posant de manifest en els últims anys a través de noves xarxes, com són les xarxes socials.

“Les dones estem conquistant les xarxes socials que ens estan servint per generar grans espais de suport” -ha afirmat-, i ha afegit que gràcies a aquest àmbit “s’ha creat un moviment massiu en els últims anys que ha portat a la primera línia mediàtica la qüestió de la igualtat “.

En aquest sentit, ha sostingut que en l’actualitat “hi ha poca gent, i cap demòcrata, que no estigui a favor de la igualtat” i ha manifestat que en aquest context, el feminisme “és el millor instrument que té la democràcia contra el feixisme perquè són antagònics “.

“El feminisme és la ideologia de la mirada àmplia, de la visió global de l’món i de totes les seves diversitats com una riquesa imprescindible per a la vida”, ha apuntat la vicepresidenta, que ha reivindicat que el treball en xarxa “s’ha d’estendre a tota la societat, per incorporar la pluralitat de pensament i també una altra forma de treballar i de viure, més harmònica “.

Així, ha indicat la necessitat d ‘ “incorporar els homes a les feines de cuidar, curar i criar, perquè són treballs majoritàriament de les dones, i volem que els homes també formin part d’ells i se’ls de la importància que nosaltres sabem que tenen “.

Oltra ha conclòs que la tasca de les dones ha d’anar en una doble direcció, d’una banda, per “enfortir les xarxes que teixim entre nosaltres, donant-nos la mà unes a les altres per poder donar-nos suport i empoderar, ocupant els espais que encara se’ns neguen “i, de l’altra,” fent pedagogia i mostrant a tothom que sense les tasques essencials, la vida, simplement no existeix, i que els homes són tan part d’aquest com nosaltres “.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: