DestacatPolíticaSanitat

Oltra: “Sento orgull per la resposta de la població a la vacuna i perquè tenim una vacuna social que no deixarà ningú enrere”

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha afirmat avui sentir-se “orgullosa del poble valencià per la resposta a la vacuna, satisfeta per la feina feta des de l’inici de la pandèmia i esperançada, perquè no només tens una vacuna que acabi amb la pandèmia sinó també perquè a la Comunitat Valenciana hem apostat per una vacuna social que ens faci sentir orgullosos i orgulloses d’un poble que camina unit i no deixa ningú enrere”.

Per a la vicepresidenta, el resum de l’any es pot explicar amb tres conceptes: en primer lloc “l’orgull dels valencians i valencianes per la resposta tant de la vacunació com a les mesures que s’han hagut de prendre durant la pandèmia”.

En segon lloc, ha ressaltat la “serietat” i la “responsabilitat del Consell amb les mesures adoptades per superar la crisi generada i el fet d’haver aprovat” des del març del 2020 “acords per valor de 1.622,9 milions d’euros”.

En tercer lloc s’ha referit a la “vacuna social, que és el concepte de com volem sortir d’aquesta crisi, que és d’una manera totalment oposada a la del 2008, de les retallades, la desigualtat i la corrupció egoista. En aquest moment és clar que ningú es pot quedar enrere”.

Oltra ha realitzat aquestes declaracions després de la roda de premsa del darrer Ple del Consell de l’any, en què ha fet balanç del que ha significat el temps transcorregut des que va començar la pandèmia per la COVID-19 al març de 2020 i en concret a el 2021 que ara s’acaba.

En primer lloc, la vicepresidenta ha destacat que aquest temps la societat valenciana “ha entès que la vacuna és un símbol de solidaritat i d’esperança per acabar amb la pandèmia”.

Així, “enfront dels missatges dels qui han tractat de portar-nos pel camí de l’egoisme i el soroll -ha assenyalat- els valencians i valencianes hem respost amb responsabilitat; triant el camí de la comunitat, hem passat de pensar en el jo a cuidar del nosaltres”.

En aquest sentit, ha ressaltat que els ciutadans i ciutadanes de la Comunitat s’han posat la vacuna per “protegir-nos del virus i també perquè és una manera de cuidar els que tenim al voltant”, cosa que ens ha portat a ser “una de les regions d’Europa amb més índex de vacunació, per sobre del 90%.”

Alhora, ha recordat que, Govern valencià “va demanar ja al febrer que s’alliberessin les patents de les vacunes”, entenc que “només la vacunació universal permetrà una solució global a la pandèmia” i que d’aquesta situació “només en podrem sortir junts”.

Mesures impulsades pel Consell

D’altra banda, Oltra ha destacat que en aquests gairebé dos anys de pandèmia el Consell “ha actuat amb responsabilitat i serietat”, desplegant una sèrie de mesures encaminades, “sobretot, a salvar vides, però també acompanyades de polítiques per ajudar els sectors més castigats per la crisi”.

En concret, ha ressaltat que el Ple del Consell ha aprovat acords i decrets “per valor de 1.622.910.227,42 euros”, una xifra que és “una resposta a haver escoltat allò que els valencians i valencianes ens han demanat i han necessitat” .

Entre aquestes inversions per lluitar contra la pandèmia i les seves conseqüències durant aquests gairebé dos anys ha destacat la compra de matèria sanitari; les ajudes empreses i persones treballadores a ERTE “per compensar l’angoixa i la mala situació generada per la crisi econòmica” o per compensar “l’esforç de professionals a primera línia”.

També per “posar en marxa les escoles amb seguretat; per reforçar els serveis hospitalaris amb una de les millors atencions sanitàries del món; per sostenir uns serveis socials que protegissin les persones més vulnerables de la nostra societat; per crear un sistema de vacunació reeixit, que ja volguessin a la major part de països, o per sostenir la vida de milers de famílies que ho estan passant molt malament”.

Suport als col·lectius més vulnerables

Finalment, ha volgut ressaltar les ajudes i mesures als col·lectius més vulmerables impulsades pel Consell des del març del 2020 a través de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives i dels ajuntaments per reforçar els serveis socials, que s’han convertit en “un escut social” perquè “ningú es quedi enrere”.

Entre elles s’ha referit als més de 100 milions d’euros destinats a reforçar els serveis socials municipals i l’atenció primària, als quals se suma el reforçament de les unitats de salut mental i de la Xarxa Jove amb equips de psicòlegs per atendre’ls conseqüències d’aquesta pandèmia o l’ampliació de la Renda Valenciana d’Inclusió fins als 230 milions d’euros ja pagats des de l’inici de la pandèmia.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Descobriu-ne més des de Notícies Dígitals

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint