Oltra reivindica la “plena inclusió” com a base d’una societat “innovadora i oberta que posi en valor totes les diversitats”

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha reivindicat la “plena inclusió” com a base d’una societat “innovadora i oberta” que posi en valor “totes les diversitats” i en què càpiguen totes i cadascuna de les persones.

La vicepresidenta ha clausurat el Congrés nacional de Plena Inclusió que s’ha celebrat sota el lema ‘Guanyem en comunitat’, i on ha mostrat la seva satisfacció perquè València hagi acollit aquest Congrés, ja que situa la ciutat, una vegada més, a “el mapa de la dignitat i de l’atenció a les persones més “vulnerables” o que més necessiten l’atenció dels poders públics.

Oltra ha agraït i reconegut el treball “incansable” del moviment associatiu Plena Inclusió en defensa dels drets de les persones que més ho necessiten i de les seves famílies, fet que els converteix en un “veritable referent” en el reconeixement, promoció i defensa de els drets de les persones amb diversitat funcional intel·lectual, i en la lluita per assolir una igualtat “plena, real i efectiva”.

En aquest sentit, la vicepresidenta s’ha referit a la futura Llei valenciana d’Accessibilitat Universal i Inclusiva, que està ultimant el departament, com una veritable garantia per avançar “cap a una igualtat real”, que aborda l’accessibilitat de manera que tots els espais, tots els entorns, físics i virtuals, “siguin per a totes les persones i siguin accessibles”.

En la seva intervenció, Oltra ha assenyalat com n’és d’important el suport de les administracions públiques perquè les persones amb diversitat funcional puguin desenvolupar “una vida independent”, i ha assenyalat alguna de les polítiques i iniciatives del Consell encaminades a això, com la partida de tres milions d’euros per a l’adquisició d’habitatges durant els propers dos anys que permetran ajudar a “garantir” el dret universal a la vida independent de les persones amb diversitat funcional.

Suport i col·laboració pública

“Els poders públics tenim l´obligació de facilitar i assegurar la igualtat d´oportunitats i garantir a totes les persones l´exercici dels seus drets, però particularment de les que més necessiten del suport dels seus governants, i aquest és un element central de l´acció política del Consell” ha assegurat la vicepresidenta.

Així mateix, ha posat èmfasi en el “diàleg i la col·laboració” amb les associacions i entitats del sector, els agents econòmics i socials i la resta d’administracions públiques per al desenvolupament de les polítiques i accions de la Generalitat.

Al sector de la diversitat funcional i salut mental Oltra, ha destacat, entre d’altres, les subvencions i ajudes que s’han destinat aquest any a 89 entitats locals i entitats sense ànim de lucre per invertir en la “millora de les condicions d’accessibilitat al mitjà físic” per un valor de 300.000 euros.

Per acabar, la vicepresidenta ha garantit el compromís de la Generalitat per continuar treballant amb l’objectiu comú d’aconseguir una societat “amable, inclusiva, acollidora i accessible en tots els sentits” i ha convidat Plena Inclusión a treballar-hi “conjuntament”.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: