Oltra: “L’Estratègia Valenciana contra les violències sexuals també contempla l’àmbit digital com un dels eixos per combatre la violència masclista”

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha destacat que l’Estratègia Valenciana contra les violències sexuals de la Generalitat també contempla l’àmbit digital “com un dels eixos sobre el qual s’ha de treballar per combatre la violència masclista contra les dones, que també es dóna en la vida digital “.

La vicepresidenta ha participació en la inauguració del primer Congrés Internacional de Violència de Gènere Digital que se celebra aquest dimecres i dijous a Elx organitzat per l’Observatori Espanyol de Delictes Informàtics.

En la seva intervenció, Oltra ha assenyalat que cal “aprofundir en la lluita contra totes les violències, especialment, en els delictes de caire tecnològic que, per ser més desconeguts per la ciutadania, cal prestar més atenció”.

En aquest sentit, ha destacat que des del Govern valencià ia través d’aquesta estratègia, s’aborden des de la investigació, formació i detecció “fins a 9 mesures específiques sobre violència sexual digital, amb una crida a la societat per perseguir i eradicar aquesta pràctica que atempta contra les dones en la seva vida digital, com ho fa en la vida analògica “.

Oltra ha advocat per una resposta “contundent” per part de les administracions davant d’una situació d’urgència com són les violències sexuals contra les dones, que passa “no només per acabar amb elles sinó per afavorir una transformació cap a una societat que situï els bons tractes al centre i que valori la sexualitat positiva i responsable “.

En concret, ha assenyalat la importància d’una bona educació sexual “que propiciï canvis profunds i duradors per aprendre a relacionar-nos des del respecte, l’afecte i l’amor”.

estratègia valenciana

En l’acte d’inauguració de Congrés la vicepresidenta s’ha referit a la R Estratègia Valenciana contra les Violències Sexuals, com un mecanisme “reactiu”, un instrument transversal que aborda “detecció, intervenció i acompanyament, així com una atenció i assistència integral de les persones en situació de vulnerabilitat, a més de la prevenció i la sensibilització “.

L’Estratègia, ha recordat, és fruit d’una tasca iniciada per un grup de treball de la comissió de seguiment de l’Pacte Valencià contra la Violència de Gènere, juntament amb aportacions d’entitats socials especialitzades en l’àmbit de les violències sexuals i de totes les conselleries dins les seves competències.

El text compta amb 3 eixos que s’estructuren en 10 àmbits, 53 objectius i 183 mesures amb què es pretén unir esforços, coordinar i reforçar les estructures existents d’atenció integral a la víctima, i activar mecanismes de prevenció, detecció i derivació a el recurs assistencial adequat.

Per acabar la seva intervenció, la vicepresidenta ha destacat la importància de comptar amb esdeveniments “com aquest congrés, ja que necessitem, parlar, compartir experiències, aprendre juntes, per a poder millorar les eines amb les que lluitar contra les violències cap a les dones”.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: