Oltra: “Les oficines Orienta i els seus professionals ajuden a avançar per aconseguir una societat oberta, inclusiva i diversa”

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha afirmat que les oficines integrals LGTBI de la Generalitat Orienta, i especialment a través dels professionals que les atenen, representen una eina fonamental per avançar “en una societat oberta, inclusiva i diversa “.

Oltra ha visitat a la ciutat de Castelló la seu d’aquestes oficines Orienta, que són “un servei públic d’informació, orientació i assessorament integral” destinat tant a l’col·lectiu LGTBI com als seus familiars, als que atenen en qüestions legals, administratives i socials , a més de oferir-los ajuda psicològica, en aquells casos en què sigui necessari.

“Les persones professionals de Orienta sou la cara de l’administració valenciana per a donar resposta a les diversitat necessitats socials en l’àmbit LGTBI, des d’una simple informació sobre com fer efectius els seus drets fins a oferir un espai de creixement personal per a aquelles persones que ho necessitin” , ha explicat.

Els professionals d’aquestes oficines, que estan gestionades per entitats de reconegut prestigi en aquest àmbit, com és Casda a Castelló, també acompanyen a persones víctimes de discriminació en el procés de denúncia, a més de donar suport psicològic, oa persones LGTBI migrants, que arriben a la Comunitat Valenciana fugint dels seus països d’origen.

En aquest sentit, ha incidit que la tasca que es fa des de les oficines Orienta resulta “fonamental” per a totes aquestes persones que esperen de l’Administració “el tracte adequat que no han rebut en altres instàncies”.

Dades oficina Castelló

La vicepresidenta ha destacat que des de la posada en marxa aquest estiu, l’oficina d’Orienta Castelló ha realitzat ja un total de 151 atencions, de les quals un 39,8% ha estat a persones d’entre 18 i 30 anys.

Així mateix, ha indicat que segons identitat, l’atenció a persones trans ha suposat el 30,9% de les consultes, mentre que les 63,61% restant corresponen a persones cisgenerisme. Per orientació sexual el major nombre d’atencions corresponen a persones gais (37,7%), i per nacionalitats són Colòmbia, Brasil i Veneçuela els que concentren un major nombre de consultes (28,4%).

Pel que fa als serveis oferts: informació general representen el 29,33%, de les consultes, assessorament psicològic el 17,3%, atenció i acompanyament el 15,3% i atenció a migrants el 12%.

L’oficina de Castelló també compta amb un grup d’ajuda mútua d’asil, i el perfil de la mateixa la d’home gai / bisexual entre 25 i 40 anys.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: