Oltra: “La reforma de la residència Lledó de Castelló la converteix en una petita joia de la corona amb espais més dignes i més amables”

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha visitat la residència per a gent gran en situació de dependència Verge de Lledó de Castelló després de la reforma integral de les seves instal·lacions que, segons ha destacat, “la converteix en aquests moments en una petites joia de la corona amb espais més dignes i més amables “.

La vicepresidenta ha visitat la residència després de la reforma que s’ha realitzat dins el pla Convivint de la Generalitat per adequar-la a el nou model residencial impulsat per Igualtat amb unitats de convivència reduïdes i estables.

“L’objectiu és humanitzar també els espais i estabilitzar la coordinació sociosanitària amb una mirada més social i familiar de les residències d’atenció a persones grans”, ha indicat Oltra.

Durant la visita, la vicepresidenta ha assenyalat que amb la finalització de la reforma de centre “vam formalitzar un compromís adquirit pel Consell de l’Botànic amb Castelló per dotar el centre d’unes infraestructures de qualitat com mereixen les persones residents i les persones treballadores de centre” .

Cal recordar que les obres de la residència Mare de Déu de Lledó s’han realitzat en dues fases per evitar traslladar les persones que en aquells moments residien al centre, atenent d’aquesta manera a les peticions i reivindicacions de les persones treballadores, famílies i persones residents .

Mòduls de convivència

La primera fase de les obres de rehabilitació es va iniciar el 2016 per ajustar-se a la normativa en matèria de seguretat per incendis i per a l’adequació d’algunes instal·lacions de la residència.

La segona fase, finalitzada aquest any, s’ha realitzat de forma escalonada i coordinada amb la direcció de centre per no afectar la quotidianitat de les persones usuàries. Per a l’execució de les obres de reforma la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha destinat dos milions d’euros.

La vicepresidenta ha explicat que la reforma de el centre ha seguit el nou model residencial impulsat per Igualtat amb 39 places distribuïdes en dos mòduls convivencials, “cada un amb la seva cuina office i saló per assemblar-se el màxim possible a una llar i donar autonomia a les persones usuàries “, ha indicat Oltra.

La residència compta amb un bany geriàtric per planta amb capacitat cada un per a 10 usuaris, quan la normativa estableix un per cada 100. Es tracta, ha explicat la vicepresidenta, “d’una decisió que adoptem per dotar de més banys a la residència atenent la petició de les persones treballadores de centre, i per facilitar l’atenció que diàriament ofereixen a les persones usuàries “.

La zona diürna de centre residencial disposa de les zones comunes per a tots les persones residents com la sala d’estar, sales de rehabilitació i polivalents, entre altres dependències, amb petites àrees de zona verda.

Pla Convivint

Les obres de la reforma integral de la residència Mare de Déu de Lledó s’emmarquen en les actuacions que la Conselleria està impulsant en el marc de el pla Convivint d’Infraestructures de Serveis Socials, que compten amb una inversió per al conjunt de la Comunitat Valenciana de 561 milions d’ euros per a la posada en marxa de 6.600 places públiques.

La vicepresidenta ha assenyalat que aquest ambiciós projecte de la Generalitat té entre altres objectius “cobrir la necessitat de recursos de serveis socials i avançar cap a l’equitat territorial de la Comunitat”.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: