Oltra: “La llei de Serveis Socials Inclusius transforma la vella concepció caritativa en una altra moderna de drets subjectius i universals”

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha assegurat que la Llei de serveis socials Inclusius situa a la Comunitat Valenciana “entre les més modernes en la concepció de l’assistència”, en transformar els serveis socials “de la vella idea caritativa a una altra moderna de drets subjectius i abast universal “.

Mónica Oltra ha participat en una de les sessions de la Convenció 2019 del Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI) que, sota el lema ‘El futur del social’, se celebra a la ciutat de València amb l’objectiu d’analitzar l’actualitat de les grans tendències socials.

La vicepresidenta ha posat èmfasi en la importància de “igualar” la prestació i protecció dels drets socials als sanitaris i educatius i, per això, la nova llei “crea les bases d’una arquitectura legislativa de sosteniment dels drets socials”.

En la seva intervenció, Oltra s’ha referit a algunes de les iniciatives i mesures posades en marxa pel departament que dirigeix, com la Renda Valenciana d’Inclusió, “un model pioner a Espanya ia la Unió Europea que ofereix una resposta digna i de justícia a les realitats de mancança, de vulnerabilitat i precarització que han produït un increment de l’exclusió social a la Comunitat Valenciana “.

La Renda Valenciana d’Inclusió suposa, segons ha assenyalat la vicepresidenta, “un pas més en el model d’economia social que està impulsant el Consell”, i amb prop de 95.000 persones beneficiàries previstos per al 2020 “situa la Comunitat entre les cinc autonomies amb més cobertura d’Espanya “.

La vicepresidenta també ha destacat altres iniciatives legislatives com les lleis Trans i LGTBI que “garanteixen drets i protecció i igualtat real i efectiva de totes les persones”, especialment d’aquelles històricament discriminades “. Es tracta de lleis que” reparen injustícies i consoliden els avanços de la societat “, ha afegit.

Així mateix, ha fet una menció especial al Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista, que compta amb prop de 300 mesures de les que ja s’han complert el 80%. Per a la vicepresidenta, el pacte “és un raig de llum per vèncer el patriarcat i la millor eina per poder respondre de manera comuna contra la violència masclista i treballar en la feminització de tota la societat”.

A més, la vicepresidenta ha destacat els avenços en l’atenció a la dependència en al Comunitat Valenciana que actualment compta amb 85.282 persones incorporades al sistema que són ateses a través d’algun servei o prestació econòmica.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: