Oltra: “La gestió pública de les ITV permetrà millorar la qualitat del servei i rebaixar les tarifes”

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mònica Oltra, ha informat que el Consell ha aprovat avui el decret llei pel qual s’autoritza la creació de la Societat Valenciana d’Inspecció Tècnica de Vehicles com a societat mercantil de la Generalitat per a la gestió pública directa de les ITV, cosa que permetrà millorar la qualitat de la prestació del servei, rebaixar les tarifes per a les persones usuàries i gestionar de forma transparent i eficient l’activitat”.

“D’aquesta manera, -ha destacat Oltra- es fa un pas més al full de ruta marcat pel Govern del Pacte del Botànic, recuperant les ITV com a servei públic després de la seva privatització el 1997, per un període de 25 anys, per part de l’anterior Consell”.

En aquest sentit, ha recordat que aquest procés de privatització “està al centre de les investigacions judicials del ‘Cas ‘Erial’ sobre una presumpta trama corrupta liderada per l’expresident de la Generalitat, Eduardo Zaplana”.

Mitjançant aquest decret llei, la Generalitat es converteix és la sòcia única de la Societat Valenciana d’Inspecció Tècnica de Vehicles i es designa l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) com a òrgan de supervisió i se n’estableixen les funcions per a la realització de les inspeccions tècniques de vehicles per encàrrec de la Generalitat.

Oltra ha assenyalat que, després de la constitució avui d’aquesta societat mercantil, “s’adoptaran els acords necessaris per a l’assumpció per part de la Generalitat de les tasques que realitzen les empreses concessionàries actuals”, de manera que, una vegada esgotada la vigent concessió administrativa , “a la Comunitat Valenciana el servei d’ITV es prestarà en règim de gestió directa”.

L’ús de les instal·lacions de les estacions d’ITV necessàries per prestar el servei se cedirà a la nova mercantil, mitjançant l’adscripció directa al servei públic d’ITV, que podrà ampliar el parc d’estacions amb l’autorització prèvia de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius , Comerç i Treball.

Les estacions d’ITV propietat de la Generalitat i les que hi reverteixin una vegada finalitzades les concessions actuals continuaran habilitades per prestar el servei d’ITV, disposant de dos anys per obtenir l’acreditació per l’Entitat Nacional d’Acreditació.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: