Oltra: “La formació del funcionariat és fonamental per aconseguir una Administració de segle XXI on les persones estiguin al centre”

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha destacat la necessitat d’apostar per la formació del funcionariat per transformar l’Administració i convertir-la en una “sistema administativo de segle XXI, en què les persones estiguin al centre”.

En aquest sentit, per a Oltra és fonamental, especialment a l’parlar de l’atenció en els serveis socials, que sigui “l’Administració la que s’adapti a les persones i no que aquestes hagin de encaixar en un sistema anquilosat i que no respongui a les tecnologies i possibilitats que es necessiten “.

Per això, ha advocat per “deixar enrere una gestió clàssica i poc innovadora i aconseguir avançar cap a un nou model de gestió desburocratitzat, modern i innovador”.

Oltra ha fet aquestes declaracions durant la inauguració de la 6ªedición de el Curs Expert en Direcció Pública Local, promogut per l’Ajuntament de València i organitzat per organitza l’Institut d’Investigació en Psicologia dels Recursos Humans, de al Desenvolupament Organitzacional i de la Qualitat de Vida Laboral (IDOCAL) de la Universitat de València. A l’acte també ha participat l’alcalde de València, Joan Ribó.

La vicepresidenta ha ressaltat la necessitat d’aquest curs, dirigit a la “formació d’excel·lència per a alts funcionaris i funcionàries municipals”, cosa que considera de gran importància, tenint en compte que l’atenció primària dels Serveis Socials, que són una de les potes de l’Estat de el Benestar, es gestiona des de les entitats locals.

Oltra ha explicat que són les administracions públiques i, en particular, les entitats locals, “les que estan més properes a la ciutadania, les que millor coneixen els problemes de cada dia i, per tant, aquelles que han de respondre, amb rapidesa , eficàcia i eficiència, a les demandes de les valencianes i les valencians “.

“Per això, -ha afegit- és necessari dotar-se dels millors recursos humans per afrontar aquest repte, un repte que s’ha vist a l’descobert amb la pandèmia, que ha posat de manifest la necessària i urgent modernització de l’administració pública, deixant enrere la burocràcia per donar una resposta justa a la ciutadania “.

Per a la vicepresidenta, la “digitalització, la innovació i la millora de la formació de personal empleat públic és fonamental, sobretot, d’aquells i aquelles que exerceixen funcions directives o de supervisió en diferents nivells i en diferents àrees funcionals”.

Aquests treballadors i trabadoras “són les persones encarregades de controlar, vigilar i assegurar que la prestació dels serveis és fer amb diligència, amb rapidesa i, sobretot, amb dignitat i amb humanitat”, perquè “darrere de cada tramitació, de cada procediment administratiu, s’amaguen els anhels d’una persona que té uns drets que cal respectar i garantir com servidores i servidors públics “.

Per tot això, ha felicitat a l’Ajuntament de València per organitzar aquest curs d’excel·lència, amb el qual avança cap a un sistema administratiu que sigui “motiu d’orgull per a totes les persones que bé a la ciutat de València i un exemple per a la resta de l’món “.

Coordinadors i coordinadores de serveis socials municipals

En la seva intervenció, la vicepresidenta ha recordat l’esforç que s’ha realitzat en els últims anys per millorar l’atenció primària dels serveis socials, incrementant el finançament destinat a el personal, el que ha permès multiplicar per cinc les plantilles.

Així mateix, s’ha referit especialment a la figura de les coordinadores i coordinadors dels serveis socials municipals, “introduïda per la Conselleria en 2019 a través de la Llei de Serveis Socials Inclusius de la Comunitat Valenciana, amb la mirada posada a l’promoure la qualitat en els serveis socials, millorar les prestacions i garantir la formació dels recursos humans “.

Es tracta d’una “Llei pionera, desenvolupada en col·laboració amb entitats locals com l’Ajuntament de València, que ens ha permès avançar en la signatura de l’contracte-programa per donar estabilitat i seguretat laboral a les plantilles de serveis socials municipals i blindar el Sistema Púbico Valencià de Serveis Socials “, ha destacat.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: