Oltra: “La Comunitat Valenciana rebrà gairebé 5 milions d’euros per millorar l’accessibilitat”

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha informat que la Comunitat Valenciana rebrà del Ministeri de Serveis Socials i Agenda 2030 “gairebé 5 milions d’euros en ajudes per millorar l’accessibilitat a vivenda de persones amb problemes de mobilitat o dependència “.

Oltra ha realitzat aquestes declaracions amb motiu de la reunió del Consell Territorial de Serveis Socials que s’ha celebrat avui a Madrid, la primera cita presencial des del març del 2020, que ha estat presidit per la ministra de Drets Socials i Agenda 2030, Ione Belarra.

La vicepresidenta ha mostrat satisfacció per la recepció d’aquests fons que ascendeixen concretament a 4.788.885,29 euros, ja que considera que és “fonamental” per “adaptar els espais privats de persones amb diversitat funcional”.

En aquest sentit, ha afirmat que cada vegada “hi ha més usuaris i usuàries que estan cobertes pel sistema d´atenció a les persones en situació de dependència i és molt important que el seu medi, casa seva, el seu entorn estigui adaptat, perquè així podem complir l’objectiu que puguin estar el màxim de temps possible a casa seva”. Per tant, ha insistit que aquesta adaptació “és fonamental per evitar la institucionalització de les persones”

Els fons per millorar l’accessibilitat dels habitatges de gent gran, amb diversitat funcional o en situació de dependència formen part del Pla “Espanya País Accessible”, l’objectiu del qual és garantir l’accessibilitat des d’un punt de vista integral, transformant tots els entorns perquè siguin practicables a totes les persones sense excepcions.

Aquests fons s’orienten a sufragar actuacions d’accessibilitat universal i també es destinaran a finançar actuacions d’accessibilitat internes a l’habitatge, mitjançant ajuts a particulars especialment a zones rurals on resideixin persones grans, amb discapacitat i/o en situació de dependència .

Revisió del barem de la dependència

D’altra banda, durant la reunió de la Comissió Territorial de Serveis Socials, Oltra ha proposat que ha proposat una revisió dels criteris que se segueixen en la baremació de la dependència perquè es tinguin en compte també els problemes derivats dels trastorns mentals greus.

La vicepresidenta ha assenyalat que actualment “el barem per valorar la dependència està basat principalment en les dificultats físiques que tenen les persones, però no s’ajusta bé quan la dependència deriva d’un trastorn mental greu. Quan no hi ha cap barrera física, sinó que el El problema és d’una altra mena, el barem no està encertant”.

Així, ha indicat que hi ha molts casos en què el resultat de la valoració és “un grau zero en persones que realment sí que tenen una dependència, encara que no tinguin problemes físics”.

En aquest sentit, ha traslladat la necessitat que el model de barem “millori i s’adapti a aquestes situacions per poder detectar aquest tipus de dependència”.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: