Oltra insisteix en la necessitat de “compartir solidàriament a tot el territori nacional” l’acollida a les persones que fugen de la guerra a Ucraïna

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha insistit en la necessitat que “la primera acollida de persones refugiades procedents d’Ucraïna, que és competència del Govern d’Espanya, tingui un reflex a tot el territori nacional, compartint solidàriament aquesta obligació política, moral i humanitària que tenim d’acollir les persones que fugen de la guerra”.

Aquesta qüestió serà abordada per la Comissió Mixta d’Atenció i Acollida a Persones Refugiades i Desplaçades que se celebrarà el proper dilluns, 2 de maig.

Oltra ha realitzat aquestes declaracions després de la reunió mantinguda amb el president de Creu Roja a la Comunitat Valenciana, Rafael Gandía, en què han tractat sobre els nombrosos projectes en què la Generalitat col·labora amb aquesta entitat en l’àmbit de la inclusió i l’emergència social, i en concret en latenció a les persones procedents dUcraïna a causa de la invasió daquest país per part de Rússia.

Durant la trobada han repassat com “gràcies a la col·laboració entre l´Administració i les ONG, especialment amb Creu Roja, que és l´entitat que està a càrrec del Centre de Recepció, Atenció i Derivació (CREADE) d´Alacant, hem fet possible que, “malgrat la gran quantitat de persones que han arribat al nostre territori, estiguem absorbint de manera digna aquest moviment migratori que hi ha en aquest moment”, ha insistit.

Així mateix, ha abordat “les necessitats que tindrem a curt i mitjà termini tant de recursos com d’atenció i infraestructures” per continuar atenent les necessitats de les persones refugiades.

Oltra ha destacat el treball que s’està fent a la Comunitat Valenciana per atendre aquestes persones a través dels Centres d’Acollida Temporal d’Emergència posats a disposició per la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, als quals se sumen les més de 800 persones que són ateses a través dels dispositius d’emergència habilitats pels ajuntaments i altres administracions.

Així mateix, ha informat que, des de l’inici d’aquesta crisi, la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública “ja ha tramitat 20.290 targetes SIP provisionals per a persones refugiades d’Ucraïna; i s’han escolaritzat més de 3.800 nens i nenes” a les etapes de educació infantil, primària, ESO, FP i batxillerat, als quals se sumen les persones incorporades a altres ensenyaments com les EOI o els Centres dEducació per a persones Adultes.

Dia Internacional de la Creu Roja a València

D’altra banda, Oltra ha mostrat la satisfacció del Consell perquè València ha estat la ciutat triada per celebrar a nivell nacional el Dia Internacional de la Creu Roja i la Mitja Lluna Roja, que es commemora el proper 10 de maig, i que comptarà amb la presència de Sa Majestat la Reina Letizia.

En aquest sentit, ha ressaltat que és un exemple més que la Comunitat Valenciana “s’està convertint en un pol dʻatracció per a la celebració dʻesdeveniments de lʻàmbit social per part dʻentitats que trien aquesta comunitat per les seves polítiques socials”.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: