Oltra informa d’un increment “substancial” el 2022 del pagament de mòduls a les entitats del tercer sector de persones grans incloses al concert social

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha informat que el seu Departament incrementarà “de manera substancial” l’import del preu/plaça que la Conselleria paga a les entitats del tercer sector dedicades a l’atenció de la gent gran dins del sistema “a la nova convocatòria del concert social que es publicarà al mes de juliol de 2022”.

Oltra ha realitzat aquestes declaracions després de la reunió que ha mantingut avui amb la presidenta de Lares Comunitat Valenciana, Julia Rico, i la gerent d’aquesta associació, Mar Soriano, per avançar sobre “els reptes de futur” fixats a la Mesa Sectorial del Tercer Sector , constituïda el passat mes de desembre, en concret respecte al sector datenció a la gent gran.

Amb la “revisió a l’alça” dels mòduls el 2022, la Conselleria dóna resposta a una de les reivindicacions d’aquest sector, “entre altres coses perquè és el sector que més ha patit durant la pandèmia, ja que està dedicada a l’atenció de les persones que han resultat més vulnerables davant del coronavirus”, ha assenyalat.

Oltra ha explicat que l’objectiu d’aquest increment, en què ja està treballant el seu departament, és que aquestes entitats sense ànim de lucre “poguin absorbir l’augment dels preus de l’energia, els subministraments i altres implements que necessiten els centres de dia” i residències de gent gran”, compensant així la inflació dels últims mesos.

A més de la millora dels mòduls, Oltra ha assenyalat que des de la Conselleria s’ha atès la segona gran reivindicació del sector que és la millora de les condicions del personal dedicat a l’atenció de la gent gran, “després de les millores aconseguides en altres àmbits del tercer sector com la diversitat funcional, la salut mental o la infància”.

En aquest sentit, ha trasllat a les representants de Lares CV el compromís de la Conselleria per aconseguir el pagament delegat del personal professional que treballa en residències i centres de dia i avançar en la “homologació i homogeneïtzació de les taules salarials i de les condicions laborals “.

Pla Convivint

Cal destacar que a la Comunitat Valenciana hi ha un total de 28.883 places en centres residencials per a persones grans en situació de dependència, de les quals el 67% estan finançades amb fons públics.

Això significa que dues de cada tres places residencials per a persones grans estan finançades amb fons públics, segons l’informe de l’Associació Estatal de Directors i Gerents en Serveis Socials sobre la situació i l’evolució dels serveis residencials per a gent gran a Espanya i les comunitats autònomes durant el període 2010-2020.

Així mateix, l’estudi assenyala que la mitjana d’edat de les persones que sol·liciten l’ingrés en un centre residencial se situa als 82 anys, gràcies a l’augment de l’esperança de vida i la qualitat.

En resposta a aquesta demanda, la Vicepresidència i la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives treballa per continuar incrementant l’oferta residencial per a les persones en situació de dependència que necessitin l’atenció professional i especialitzada dels centres residencials.

En aquest sentit, el Pla Convivint d’Infraestructures contempla, en l’àmbit de la gent gran, una inversió fins a l’any 2025 de 279 milions d’euros i 100 centres nous que permetrà duplicar els centres residencials públics i multiplicar per 12 els recursos diürns, creant en total 4.400 noves places, 2.600 de les quals seran residencials.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: