Oltra: “fires com Activa’t són molt importants per visibilitzar les persones amb diversitat funcional i els reptes a què s’enfronten”

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha destacat la importància de certàmens com Activa’t per visibilitzar la realitat de les persones amb diversitat funcional i perquè la societat en el seu conjunt sigui conscient dels reptes als quals es s’enfronta aquest col·lectiu en la seva vida diària.

Oltra ha visitat la Fira de la Mobilitat Activa’t, en què participen persones amb diversitat funcional intel·lectual i persones amb dany cerebral adquirit de diferents centres i serveis de l’Institut Valencià d’Atenció Social-Sanitària (IVASS), entitat dependent de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

Són unes 40 persones usuàries i professionals dels centres ocupacionals Mare de Déu del Castell i Marxalenes, de les residències Bennàger i PRAGA, del centre de dia Torrefiel de dany cerebral adquirit, de la xarxa d’habitatges tutelats i del centre especial d’ocupació.

La vicepresidenta ha pogut visitar l’expositor de l’entitat, on es desenvolupen tallers i es pot veure una mostra dels productes i articles que elaboren les persones usuàries en els diferents recursos.

Oltra ha ressaltat la importància que el IVASS estigui present en un certamen com Activa’t, que suposa “una oportunitat per donar a conèixer les activitats i els programes que desenvolupen les diferents entitats, organismes i associacions del sector, així com els serveis de que disposen les persones amb diversitat funcional “.

Així mateix, ha destacat que “aquesta fira busca principalment visibilitzar les persones amb diversitat funcional i conscienciar la població de les múltiples barreres, urbanístiques, arquitectòniques, cíviques, de comunicació etc, que dificulten o fins i tot priven de la plena inclusió social a les persones amb diversitat funcional “.

En aquest sentit, ha apuntat que “Activa’t ofereix també la possibilitat de conèixer les principals novetats en suports tècnics adreçats a afavorir la mobilitat i autonomia de les persones amb diversitat funcional”.

A més, s’ha habilitat una zona per a tallers, esports adaptats, activitats d’oci, espectacles i actuacions musicals per tal de dinamitzar la jornada, i s’ha organitzat un programa de conferències sobre autonomia personal i mobilitat, entre d’altres temàtiques.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: