Oltra: “Estem donant una resposta diferent a la crisi en comparació a la que es va donar en 2008, que va ser indecent”

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha assegurat que des del Govern valencià i des del Govern balear s’està donant una “resposta diferent a la crisi, en comparació a la que es va donar en 2008, que va ser indecent” .

Oltra s’ha pronunciat d’esta manera durant la seua intervenció en la cimera bilateral juntament amb la consellera d’Afers Socials de les Illes Balears, Fina Santiago, en el marc de la conferència ‘Una resposta diferent a la crisi’.

Aprofitant el títol d’aquesta cita, Mónica Oltra ha incidit que, a diferència de la crisi de 2008, els fons europeus han de servir per “enfortir” els serveis públics que s’han demostrat “fonamentals” en aquesta pandèmia. “No pot ser que els fons europeus es desviïn cap a les grans corporacions” la “temptació és rescatar-se a ella mateixes” com va passar el 2008 “, ha remarcat.

La vicepresidenta ha posat en valor el treball i l’esforç realitzat des de l’Administració pública per atendre i pal·liar les conseqüències de la pandèmia. Des del Govern valencià “s’ha fet el paper que la ciutadania espera de nosaltres”. “El que tocava primer era salvar vides, per una qüestió de convicció moral i política perquè sense salut no hi ha economia”, ha postil·lat.

“Calia protegir la salut i sostenir l’economia ia les persones que han patit les conseqüències econòmiques de les restriccions”, ha apuntat Oltra, qui ha desgranat que el Consell ha posat en marxa mesures d’ajuda a les persones afectades per ERTO, als treballadors i treballadores autònoms; s’ha gratificat extraordinàriament a el personal sanitari i sociosanitari; i s’han aprovat ajudes per compensar les despeses derivades de la pandèmia, entre altres mesures.

motor econòmic

D’altra banda, la vicepresidenta ha declarat que a la Comunitat Valenciana s’està treballant en construir un nou model econòmic i que s’avança cap al que a ella li agrada citar com la “economia de les 3 C: Criar, Cuidar i Curar”. Desplegar el sistema de benestar “genera molts llocs de treball”, ha asseverat.

A més, la vicepresidenta ha assegurat que el desplegament d’un sistema públic potent és la “millor vacuna social contra l’extrema dreta perquè la gent se sent segura”.

Pisos d’emancipació

D’altra banda, a l’acabar la intervenció en la cimera, la vicepresidenta valenciana i la consellera balear han visitat un pis d’emancipació per a persones joves extutelades. Es tracta d’una mesura que comparteixen les dues administracions per donar suport a aquesta població en la seva transició a la vida independent i autònoma amb la finalitat de preparar-los per a una vida independent i completar el seu procés d’inclusió social i laboral.

A través d’aquests serveis, aquestes persones reben acompanyament per al desenvolupament personal i se’ls garanteix una adequada prestació dels serveis d’allotjament manutenció, vestuari, higiene i seguiment sanitari.

La vicepresidenta de el Consell ha explicat que des de la Conselleria “s’ha fet un treball molt important per crear una xarxa d’emancipació que no existia més enllà d’algunes places soltes”.

Aquest sistema, ha continuat, “s’ha dissenyat i implementant pensat en els diferents perfils dels nois i noies que surten de el sistema de protecció, és a dir, tant aquells que volen desenvolupar el seu projecte de vida de forma independent com els que ho van a realitzar en un recurs dependent de l’Administració “.

Així mateix, Oltra ha recordat que s’ha habilitat la Llei de Renda Valenciana d’Inclusió perquè es permeti que, en el cas d’aquests nois i noies, els tràmits puguin iniciar-se abans de complir la majoria d’edat, perquè tinguin la prestació operativa quan arribin als 18 anys.

Informació i Foto. Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: