Oltra: “El Consell sempre estarà al costat del moviment LGTBI en la lluita contra les agressions”

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha manifestat el compromís del Govern valencià amb el moviment LGTBI i ha assegurat que sempre estaran “al seu costat i en contra d’aquelles persones que els agredeixen o contra aquells discurs que les fomenten”.

Oltra ha presidit la reunió conjunta del Consell Valencià LGTBI i del Consell Consultiu Trans que han estat convocats d’urgència per a analitzar les agressions que s’estan produint contra el col·lectiu, i que al seu judici, ha de tractar-se “com un problema social de caràcter comunitari que estem veient que es ve repetint en els últims temps”.

“No estem parlant sol d’atacs a persones per la seva identitat o orientació sexual, perquè quan maten o agredeixen a una persona ens estan agredint a tota la societat”, ha declarat la vicepresidenta, qui ha incidit en què es tracta de “un problema gravíssim que interpel·la a totes les persones”.

En aquest sentit, ha recordat que des del Consell del Botànic s’ha impulsat i aprovat un marc normatiu per a la protecció i la defensa de les persones d’aquest col·lectiu, amb l’aprovació de la llei Trans i de la llei d’Igualtat de les Persones LGTBI, i amb la posada en marxa de les oficines Orienta que atenen i assessoren en diferents àmbits.

Oltra ha insistit que “s’ha treballat com mai” en la defensa dels drets del col·lectiu LGTIB i ha garantit que així es continuarà fent, en col·laboració amb les entitats socials, i “sempre enfrontats als agressors les actituds dels quals són totalment condemnables, i nosaltres els direm que per aquí no poden seguir”.

L’objectiu, ha assegurat, és continuar avançant en aquest camí amb la creació d’un servei d’informació, primer assessorament i orientació a les víctimes de situacions discriminatòries i delictes d’odi que vol ser un altre element “per a confrontar aquelles actituds intolerants i totalitàries, que no entenen que hi ha moltes maneres de viure”.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: