Oltra: “El concert social genera un lloc de treball per cada dues persones ateses”

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha destacat que el sistema de concert social, impulsat pel Consell des del 2018, “genera un lloc de treball per cada dues persones ateses”.

En aquest sentit, ha ressaltat que aquest model és una mostra que l’economia “de les 3 ‘C’ (cuidar, curar i criar) és un “potent motor econòmic que genera llocs de treball de qualitat i dignes”, uns llocs de treball que són “estables, ben remunerats i no deslocalitzables”.

Oltra ha realitzat aquestes declaracions després de presidir la reunió constitutiva de la Mesa d’Acció Concertada, “una reivindicació de més de 20 anys de les entitats sense ànim de lucre” en què està representada patronal, entitats del tercer sector i sindicats de tots els àmbits de l’atenció social (diversitat funcional, gent gran, infància i adolescència i atenció a l’exclusió social).

En concret, hi participen membres de la Federació Empresarial FEAD; Cermi-CV i Copava en representació del sector de la Diversitat Funcional; il´Associació Professional d´Institucions de Menors (Apime) i la Federació Protecció i Justícia Juvenil (FEPJJ) pel sector de la Infància i Adolescència.

Així mateix, formen part de la Mesa la Federació d’Associacions de Familiars i Amics de Persones amb Alzheimer (Fevafa) i LARES, en representació de les Persones Majors; les entitats ACCEM-CV, la Fundació Elx Acoge i l’Organització d’Associacions d’Acció i Intervenció (OEISS) per part de les entitats d’Inclusió Social, així com els sindicats UGT i CCOO.

La vicepresidenta ha recordat que el Consell del Pacte del Botànic va iniciar el camí del concert social el 2018, amb 7.132 places concertades a l’àmbit de la Diversitat Funcional, a les quals es van anar incorporant places destinades a l’atenció a Persones Majors, Infància i Adolescència i, el 2021, en matèria d’Inclusió Social.

En aquest sentit, ha destacat que el 2022 “està previst assolir les 16.067 places concertades” de les quals 9.145 són per a l’atenció a la Diversitat Funcional, 2.193 per a Persones Majors, 3.490 per a Infància i Adolescència i 450 places concertades per a l’atenció a la Inclusió Social, més del doble que fa cinc anys, “que generaran un total de 8.338 llocs de treball”.

“Aquests significa que per cada dues persones ateses hi ha una persona treballadora, de manera que cobrim dos aspectes molt importants; d’una banda, l’atenció a través d’un sistema propi d’una societat que té cura de les persones amb vulnerabilitat” i, de l’altra , la creació de llocs de treball”, fet que converteix el sector dels serveis socials en un “motor de creixement econòmic”.

La vicepresidenta ha assenyalat que, l’objectiu ara és continuar avançant en la “dignificació dels salaris”, de manera que “una persona del grup A, que sigui per exemple psicòloga, arribi a tenir una nòmina mensual de 2.579 euros al mes o, una persona cuidadora, auxiliar, tingui un salari de 1.300 euros al mes”.

Així, en el cas del personal del grup B, com pot ser un treballador o treballadora social o un educador/a, el salari seria de 1.992 euros mensuals; o 1.635 euros/mes en el cas de persones del grup C (com és el cas de les i els tècnics d’integració social).

Informació i Foto Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: