Oltra: “El 60% de les persones que han participat en els programes de la Generalitat del Fons Social Europeu per a inclusió social són dones”

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha destacat que “prop del 60% de les 12.300 persones que han participat en els programes de la Generalitat, realitzats a través del Fons Social Europeu per a la inclusió social de col·lectius vulnerables i la lluita contra la pobresa, són dones “.

La vicepresidenta ha participat en l’obertura del Seminari ‘El suport del Fons Social Europeu per a la promoció de la inclusió sociolaboral de les persones amb discapacitat psicosocial / intel·lectual’.

Durant la seva intervenció, Oltra ha indicat que “des de l’inici del Programa Operatiu del Fons Social Europeu, han participat 171.000 persones, de les quals gairebé la meitat, el 49,8 per cent, eren dones”.

La vicepresidenta ha fet èmfasi que “no és casual que la Comunitat Valenciana haja estat escollida per acollir aquesta jornada internacional. És un reconeixement al gran esforç realitzat en la posada en funcionament i desenvolupament de programes per afavorir la plena inclusió dels col·lectius més vulnerables “.

Referent a això, Oltra ha remarcat que el Fons Social Europeu “és el principal instrument de la Unió Europea per fomentar l’ocupació i afavorir la inclusió social, de manera que, entre les seves prioritats, està que les persones amb més dificultats tinguin una oportunitat real d’accedir a un lloc de treball “.

Itineraris d’inserció sociolaboral

La vicepresidenta ha explicat que, aquest any, el nombre de programes passa de 61 a 72, “de manera que també es preveu un creixement exponencial del nombre de persones beneficiades”.

“Són programes que es desenvolupen a través d’associacions que treballen directament amb les persones, que les atenen i les acompanyen”, ha indicat Oltra. En concret, 34 entitats locals i 38 associacions del tercer sector d’acció social de la Comunitat Valenciana han rebut, durant l’any 2019, subvencions dirigides a desenvolupar aquestes iniciatives.

La vicepresidenta ha emfatitzat que aquests ajuts “permeten posar en funcionament i desenvolupar itineraris d’inserció sociolaboral que permeten iniciar projectes de vida propis a persones amb grans dificultats o que, altrament, haurien tingut grans dificultats per a la seva inclusió social a través de l’ocupació “.

En aquest sentit, Oltra ha posat en valor els programes T’acompanyem, de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, o els desenvolupats per Labora o la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport dirigits, prioritàriament, a persones joves, majors de 45 anys i col·lectius en risc d’exclusió social.

jornada internacional

El seminari ‘El suport del Fons Social Europeu per a la promoció de la inclusió sociolaboral de les persones amb discapacitat psicosocial / intel·lectual’ ha comptat amb la presència de la secretària d’Estat de Serveis Socials del Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social, Ana Isabel Lima; el director general de la Fundació de l’Organització Nacional de Cecs d’Espanya (ONCE), José Luis Martínez, així com representants del Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social i de la Direcció general d’Ocupació, Afers Socials i Inclusió de la Comissió Europea .

La jornada, a la qual han assistit 150 representants provinents de diferents països, com Portugal o Itàlia, a més d’Espanya, està dirigida a l’aprenentatge de bones pràctiques i l’intercanvi d’idees per millorar les respostes que permetin aconseguir una millor integració de les persones amb diversitat funcional.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: