Oltra destaca que la inversió en polítiques socials d’Igualtat “genera riquesa” i 27.385 llocs de treball “no deslocalitzables”

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha destacat que la inversió en polítiques socials “genera riquesa i ocupació” ja que “crea llocs de treball estables, no deslocalitzables i cada cop més ben remunerats” i “fomenta la R+ D+i i la innovació, que millora la qualitat de vida de les persones”.

Així, ha informat que aquest any el pressupost del seu departament permet sostenir “un total de 27.395 llocs de treball vinculats a l”economia de les tres ‘c’ (criar, cuidar i curar)”, uns llocs de treball que són “essencials per a la vida”.

En aquest sentit, ha afirmat que els diners destinats a aquests serveis “és la millor inversió que pot fer un govern decent. Per això, el pressupost destinat per Igualtat a l’atenció primària bàsica ha passat dels 97,4 milions d’euros el 2021 als 136,6 milions aquest any”.

“Cada euro invertit repercuteix en la qualitat de vida i el benestar d´una persona, perquè podem atendre amb més rapidesa, eficàcia i eficiència les peticions i les necessitats de la ciutadania, les demandes més petites i les més grans”, ha insistit.

Oltra ha realitzat aquestes declaracions durant la inauguració de la jornada “Reducció de la temporalitat del personal dels Serveis Socials Municipals com a repte davant la llei 3/2019 de Serveis Socials Inclusius”, organitzada per CCOO-PV.

La vicepresidenta ha assenyalat que el gran objectiu de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives en arribar al govern fa set anys era “construir un sistema de serveis socials digne, que portés la “P” de públic al seu ADN”, que estigués “centrat en les persones” i fos “un referent per a altres territoris”, superant “situacions cronificades durant dècades”.

Aquest nou model enfonsa les seves arrels a la Llei de Serveis Socials Inclusius, que és “la pedra angular i l’eix central sobre el qual hem anat construint o, més aviat, reconstruint pedra a pedra i pas a pas el nou Sistema Públic Valencià de Serveis Socials”, partint de la base de “uns serveis socials d’atenció primària molt dotats”.

Estabilitat laboral generadora de qualitat

En aquest sentit, a més de l’increment pressupostari, s’ha referit a alguns decrets que desenvolupen la llei, com la norma que posa en marxa el contracte programa, amb què es dóna estabilitat laboral del personal dels serveis socials d’atenció primària garantint la finançament dels equips professionals, cosa que ofereix “tranquil·litat i qualitat en el servei”.

“Als serveis socials l’enllaç de confiança és fonamental, igual que passa en la relació entre una persona i el metge o metgessa que l’atén”, ha indicat. “Si aquest o aquesta professional va canviant cada any cal tornar a construir aquest vincle”. Per això, l’estabilitat laboral és fonamental, ja que “també genera qualitat al sistema”.

Al contracte programa se sumaran nous decrets de desenvolupament que aniran tancant el cercle de “la consolidació del Sistema Públic Valencià de serveis socials”, ha apuntat Oltra, que és “la quarta pota de l’Estat del Benestar, juntament amb la sanitat pública, la educació pública i el sistema públic de pensions, fonaments duna societat igualitària, inclusiva i de justícia social”.

En la seva intervenció, la vicepresidenta ha destacat el valor de la tasca desenvolupada pels treballadors i les treballadores dels serveis socials d’atenció primària, que són “l’element imprescindible” per assegurar que la prestació dels serveis es fa “amb diligència, amb rapidesa , dignitat i humanitat” cosa que permet “avançar en un nou model d’atenció més desburocratitzat, més modern i més innovador”.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: