Oltra destaca que la coordinació entre institucions “permet avançar en la consolidació d’un sistema que situa en el centre a les persones”

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha destacat que la coordinació entre dues institucions com és la Generalitat i la Diputació de València “permet avançar en la consolidació d’un sistema que situa en el centre a les persones”.

Així ho ha assegurat la vicepresidenta després de presidir al costat de el president de la Diputació de València, Toni Gaspar, la reunió de la Taula Tècnica de Coordinació Social Generalitat Valenciana i Diputació de València.

La vicepresidenta ha remarcat que amb aquestes polítiques de col·laboració es posa de manifest que les dues institucions “han tingut molt clar que calia situar al centre de la política a les persones i, en aquest cas, a les persones més vulnerables”.

En aquesta línia ha emfatitzat que es demostra que dues institucions “poden treballar en sintonia i col·laborant amb els ajuntaments per cobrir les polítiques socials, cadascun dels seus competències i possibilitats, i de manera harmònica i coordinada”.

La constitució de la Taula Tècnica de Coordinació Social Generalitat Valenciana i Diputació de València es va establir l’any passat amb l’objectiu de fer un seguiment dels plans d’infraestructures acordats per ambdues institucions, per crear recursos en aquells municipis on hi ha necessitats socials de les persones més vulnerables.

La creació d’aquests recursos es va realitzar d’acord a criteris objectius proposats per la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, i que responen a una major eficàcia i eficiència en la prestació dels serveis socials, la promoció de la igualtat i el foment de la inclusió social.

A més de la dotació pressupostària de la Diputació de València també els municipis col·laboren en la millora de l’oferta de recursos amb la cessió de sòl o d’infraestructures a rehabilitar, i és la Conselleria d’Igualtat qui es faci càrrec de l’equipament dels mateixos i de l’ concert de places.

Pla d’infraestructures

La vicepresidenta ha explicat que en la trobada s’ha fet un repàs de el pla d’infraestructures a tres bandes, Conselleria, Diputació i ajuntaments, “que va a bon ritme i amb terminis que s’estan complint”. Aquest pla d’infraestructures 2017-2019 compta amb una dotació pressupostària per part de la Diputació de València de prop de 17 milions d’euros.

Tal com s’ha constatat, algunes de les infraestructures ja estan en marxa, com el CRIS i centre de dia per a persones amb trastorn mental de Carcaixent, ja en funcionament des del mes d’abril, o la residència i centre de dia per a persones amb diversitat funcional de Sueca que està funcionant des del passat mes d’octubre.

A Paterna també s’han acabat les obres de la residència per a persones amb diversitat funcional i s’està tramitant la cessió a la Generalitat per al seu equipament. En el cas de el centre d’acollida de persones menors d’edat de Llíria s’està en procés de negociació amb l’Ajuntament per desbloquejar el projecte.

Pel que fa a les subvencions concedides als ajuntaments en 2018 i 2019, les obres de centre social multifuncional d’Aras de los Olmos, el centre de dia per a gent gran i el taller ocupacional per a persones amb diversitat funcional d’Ademús, la residència i centre de dia de Mislata i el centre de dia de Font de la Figuera es troben licitades i en marxa. Així com els centres de dia per a majors d’Agullent i Meliana que es troben en procés de licitació.

Durant la reunió també s’ha acordat l’elaboració d’un protocol de col·laboració per a la implantació de la nova Llei de Serveis Socials Inclusius.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: