Oltra destaca la necessitat de generar ‘un teixit social de persones més positives, més felices i més reflexives’

Informació i Foto: http://www.gva.es

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha destacat la necessitat de generar “un teixit social de persones més positives, més felices i més reflexives, capaces de ser totes juntes el motor que tota societat necessita per a engegar-se”.

Mónica Oltra ha exercit de padrina en l’acte de lliurament dels certificats als alumnes i alumnes de la promoció 2014-2017 de la Nau Gran de la Universitat de València, als qui els ha donat l’enhorabona i ha felicitat per la seua “valentia a l’hora d’afrontar reptes i per la seua capacitat de *autosuperación”.

En la seua intervenció, la vicepresidenta ha assenyalat que arribar a una certa edat “pot suposar la millor etapa de les nostres vides si tenim un projecte vital que ens mou”, i en aquest sentit ha destacat la importància de mesurar a les persones “no per la seua edat biològica sinó per l’entusiasme vital, la resiliència i la valentia per a afrontar reptes”.

Oltra ha destacat el projecte La Nau Gran de la Universitat de València no solament perquè “obri la porta al coneixement i als estudis a les persones majors”, sinó perquè ofereix l’oportunitat de compartir espais, activitats i experiències amb els joves, “necessari per a fomentar l’envelliment actiu i l’autonomia personal”.

La vicepresidenta ha animat als assistents a l’acte de graduació de la Nau Gran “a formar part de la mobilització del dia 18 per a exigir un finançament just perquè la Comunitat Valenciana no seguisca discriminada respecte a altres regions”, i ha destacat que els canvis socials “naixen del poble i es poden dur a terme quan el govern sap escoltar-li i representar-li”.

La col·lectivitat, ha afegit, “es construeix des de les persones actives, amb ganes de transformar-se i transformar el seu entorn per a fer-ho millor”, i ha convidat a les persones majors presents a “aprofitar l’experiència, els coneixements i l’energia positiva adquirida aquests tres anys a tenir unes vides més riques, més plenes i més felices però també més solidàries”.

Nau Gran

La Nau Gran és el programa universitari per a persones majors de 55 anys amb ganes d’aprendre i de seguir creixent. El programa permet a la gent gran accedir com a alumnes a la Universitat de València, encara que sense l’expedició d’un títol oficial, i compartir les aules i les matèries amb la resta d’estudiants que cursen les titulacions reglades. Així formen part de l’entorn universitari real, participant activament i aprenent els coneixements bàsics de les matèries d’estudi en els cursos introductoris.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: