Oltra destaca la importància de “posicionar a la Comunitat Valenciana a la Xina i demostrar que som referència per rebre inversions”

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha destacat la importància de “posicionar a la Comunitat Valenciana a la Xina” i ha afegit que reconeixements com el que València sigui capital mundial del disseny afavoreixen que les empreses asiàtiques “busquin en la nostra terra talent “per a la innovació.

En la segona jornada del viatge institucional de la vicepresidenta del Consell i del conseller d’Economia Sostenible, sectors productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, a la Xina, la delegació valenciana ha participat a la localitat de Chengdu en un fòrum sobre amistat, cooperació i desenvolupament entre regions i en un altre relacionat amb la tecnologia i la innovació.

En primer lloc, la vicepresidenta i el conseller d’Economia Sostenible han assistit a l’esdeveniment ‘First Belt and Road Sichuan International Friendship and Cities Cooperation and Development Forum’, on Oltra ha intervingut en el Fòrum de Governadors.

Durant la seva intervenció, la vicepresidenta del Govern valencià ha assegurat que “esdeveniments com aquest” poden beneficiar les importacions i exportacions, “ja que la indústria, l’agricultura i els servicis de la Comunitat Valenciana són de la més alta qualitat i tenen capacitat de proporcionar-los una sortida, cosa que el comerç i altres sectors d’aquesta terra, sens dubte, sabran apreciar “.

Referent a això, Oltra ha recordat que les relacions amistoses entre la Comunitat Valenciana i la província xinesa de Sichuan “es remunten al acuedo d’establiment de relacions amistoras signat per les dues regions el 1994, la continuïtat s’ha vist reforçada per diferents accions al llarg d’aquests anys “, una relació que el Govern valencià vol seguir enfortint per” començar una nova i fructífera etapa “.

La vicepresidenta ha assegurat que “hi ha nombroses opcions per seguir treballant junts i consolidar la nostra relació”, mitjançant l’exportació de vins valencians, “el segon grup d’exportadors classificat i d’una qualitat excel·lent”; articles de luxe, en els quals s’inclou el calçat, cosmètics i béns immobles; biotecnologia i serveis, així com fluxos d’estudiants de la Comunitat Valenciana a la Xina i viceversa.

Referent en innovació i disseny

La vicepresidenta ha intervingut també en el Subfórum de Tecnologia i Innovació que ha tingut lloc a Chengdu, mil·lenària ciutat xinesa que s’ha convertit en referència d’innovació i alta tecnologia.

Durant el seu discurs, Oltra ha assegurat que “la tecnologia de la innovació i les noves tecnologies desenvolupades per la Xina poden convertir-se en un referent per a les empreses valencianes”.

Així mateix, al cor del disseny tecnològic, la vicepresidenta ha posat èmfasi en la selecció de la ciutat de València com a Capital Mundial del Disseny 2022, “una oportunitat increïble perquè la ciutat mostri el potencial del disseny valencià, neustros dissenyadors i les nostres empreses de disseny més reconegudes internacionalment per a la resta del món “.

La capitalitat mundial del disseny és, segons Oltra, “una recompensa per diverses dècades d’incansables esforços per consolidar una indústria de disseny única i admirada a al Comunitat Valenciana” i una mostra que “la nostra regió ha arribat a un punt de maduresa alta en termes de disseny que ara podrà exhibir a la resta del món “.

La vicepresidenta ha incidit que, el fet que la ciutat de València i, per tant, la Comunitat Valenciana, hagin estat elegides com a seu de la capital mundial del disseny en 2022 suposa “un aparador cap a altres regions i països que és molt important en una economia on estem apostant per la innovació, per les noves tecnologies i pel disseny pel valor afegit que suposen per a un model productiro que redueixi la petjada ecològica i que ens faci avançar cap a una economia més sostenible i amb futur “.

Relacions comercials amb la Xina

La Comunitat Valenciana és la cinquena regió exportadora espanyola. En 2018 va exportar béns per un valor total de 446 milions d’euros. En el període de gener a juliol de 2019, la Comunitat ha exportat articles per valor de 297 milions d’euros, un 4% més que en el mateix període de 2018, amb articles com calçat, esmalts, begudes, especialment vi, i fruites, principals productes que s’exporten a la Xina.

Així mateix, la Xina és el principal importador a la Comunitat Valenciana, amb pruductos que van aconseguir un valor de 3.183 milions d’euros l’any passat, especialment equips electrònics.

 

 

 

 

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: