Política

Oltra demana al Govern d’Espanya que negociï l’exportació del caqui de la Comunitat amb la Xina que és el major consumidor mundial de la fruita

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha sol·licitat al Govern d’Espanya, a través de la seva ambaixada a Pequín, que negociï el protocol d’exportació del caqui de la Comunitat Valenciana amb la Xina, atès que la potència asiàtica és el màxim consumidor mundial de caquis.

A la primera jornada de treball de la delegació del Govern valencià a la Xina, la vicepresidenta i el conseller d’Economia Sostenible, sectors productius, Comerç i Treball, Rafael Climent, s’han reunit a Pequín amb l’ambaixador d’Espanya, Rafael Dezcallar de Mazarredo, i amb el conseller Econòmic i Comercial d’Espanya, Carlos J. Tórtola Sebastià.

Oltra ha destacat els avantatges d’exportar aquesta fruita a la Xina perquè, per les seves característiques, “seria una novetat i no tindria competència” en aquest mercat perquè al recol·lectar-al novembre no arribarien a aquest mercat al desembre i es podria allargar fins a meitat de febrer. “En aquestes dates ja no quedaria caqui xinès fresc” i, a més, seria considerat un “producte premium pel seu calibre, sucre, gust, fermesa i color sense llavors”.

La vicepresidenta també ha traslladat a l’ambaixador d’Espanya a la Xina que els temps de producció del caqui a la Comunitat Valenciana són “els més òptims” per a la seva introducció en el mercat asiàtic perquè entre els mesos de desembre i febrer -dates per al enviament- ” hauria poca competència “i, a més,” permetria alleujar el mercat europeu “que en els últims anys ha sostingut un important creixement en aquest camp.

Mónica Oltra ha defensat també la fortalesa de la Comunitat Valenciana en aquest mercat, ja que s’estima que el 2020 es podria arribar a una producció d’entre 500.000 i 620.000 tones, segons els productors. De fet, València concentra gairebé el 90 per cent de la producció de caqui a Espanya gràcies al fet que és un sector “organitzat” amb “control i registre de les condicions” de la fruita des de la seva recol·lecció fins a la seva comercialització “.

Per la seva banda, el conseller d’Economia Sostenible ha insistit que “no hem de perdre de vista que estem en el major mercat mundial en població i importància econòmica”.

Referent a això, Climent ha emfatitzat que “som conscients de la importància del mercat xinès”, la cinquena destinació més important per a la Comunitat Valenciana fora dels països de la Unió Europea.

Per aquest motiu, el Govern valencià pretén, amb visites institucionals com aquesta, “ajudar a la Comunitat Valenciana, als seus productes ia les seves empreses bàsicament a establir-se en aquest mercat, la Xina, així com, també, a afavorir les inversions de la Xina a la Comunitat Valenciana “, ha indicat el conseller.

Beques per estudiar a la Xina

Posteriorment, la vicepresidenta i el conseller s’han reunit amb el director de Hanaban, l’Institut Confuci a la Xina, Ma Jianfei, amb qui han tractat una declaració d’intencions del Govern valencià amb aquest organisme dedicat a la promoció de la llengua i la cultura xinesa .

En el transcurs de la reunió, la vicepresidenta ha traslladat al director de l’Institut Confuci l’interès del Govern valencià “per mantenir i reforçar els nostres vincles, vincles que ja són estables i forts, però que volem intensificar tant en matèria cultural com educativa”.

D’aquesta manera, per intensificar aquesta col·laboració, Oltra ha proposat a l’Institut Confuci a la Xina “que augmenti les beques perquè els alumnes d’estudis superiors estudiïn en espanyol a València i perquè alumnes valencians puguin venir a perfeccionar ia estudiar el xinès a aquest país “.

Així mateix, Oltra ha reclamat “sinergies compartides per poder ampliar l’activitat de l’Institut Confuci de la Universitat de València a Castelló ia Alacant”.

En aquest sentit, Oltra ha recordat que l’Institut Confuci de la Universitat de València (ICUV) és l’únic a Espanya que ostenta el títol de ‘Institut Confuci Model’ i també va rebre el 2017 la Distinció de la Generalitat al Mèrit Cultural.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Descobriu-ne més des de Notícies Dígitals

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint