Política

Oltra aposta per l’emprenedoria com “una sortida laboral per a les persones amb diversitat funcional que garanteixi la seva vida independent”

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha assegurat que l’emprenedoria “està sent una sortida laboral per a moltes persones amb diversitat funcional que tenen projectes que poden garantir oportunitats d’inclusió sociolaboral i la seva vida independent”.

La vicepresidenta ha estat l’encarregada d’inaugurar el III congrés nacional ‘Emprenedoria, ocupació i discapacitat “que, sota el lema’ Avançant cap a una plena inclusió laboral ‘, s’ha celebrat a la Universitat Miguel Hernández d’Elx.

La titular d’Igualtat ha assegurat que les polítiques de suport i foment a l’emprenedoria i les polítiques actives d’ocupació “són eines claus per avançar més i millor en la construcció d’una societat més justa i cohesionada, garantint oportunitats d’inclusió sociolaboral a totes les persones “.

La vicepresidenta ha insistit que aquest col·lectiu, definit moltes vegades com “la minoria més àmplia del món”, generalment pateix “més dificultats econòmiques, mancances de serveis i obstacles per accedir al mercat de treball”, una situació que desemboca a “menys oportunitats per desenvolupar el seu propi projecte de vida “.

A aquestes dificultats s’afegeix una altra que afecta totes les dones treballadores però que, en el cas de les persones amb diversitat funcional, “adquireix perfils no tan coneguts”, ha explicat Oltra. Segons l’Institut Nacional d’Estadística, les dones treballadores amb discapacitat cobren de mitjana un 33% menys que els homes amb idèntica circumstància, “una doble escletxa injusta i doblement invisible”.

Per aquest motiu, cal que des dels poders públics “s’aposti per un nou model productiu inclusiu en el qual l’emprenedoria estigui impregnat de valors com la sostenibilitat mediambiental, la implicació de les persones treballadores, el màxim respecte a les diversitats de tota mena i, també, la lluita contra la bretxa salarial entre homes i dones “.

En aquest sentit, Oltra ha assenyalat els tres aspectes bàsics sobre els quals s’està actuant des del Consell en aquesta àrea, “promovent itineraris integrals d’inserció i formació, estimulant la responsabilitat social de les empreses i incorporant una perspectiva funcional en les polítiques públiques per assolir la màxima eficiència en les polítiques actives d’ocupació “.

Sense oblidar que la diversitat és “un valor afegit i suposa riquesa social i riquesa econòmica per a qui sàpiga aprofitar-la”, la vicepresidenta ha insistit que cal seguir treballant “per enderrocar les barreres físiques i les barreres invisibles que dificulten la plena inclusió de les persones amb diversitat funcional “.

La vicepresidenta ha agraït als organitzadors la celebració de la tercera edició d’aquest congrés que posa de manifest la importància de “estrènyer la col·laboració” del sistema universitari públic amb la resta d’administracions, associacions i col·lectius socials “per analitzar, debatre i reflexionar sobre emprenedoria i ocupació en l’àmbit de la diversitat funcional i construir un entorn més social, més inclusiu i més humà “.

 

 

 

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Descobriu-ne més des de Notícies Dígitals

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint