Oltra: “A la Comunitat Valenciana cada vegada se sent més la veu de nenes, nens i adolescents com a ciutadans de ple dret”

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha assenyalat que a la Comunitat “cada vegada se sent més la veu de nenes, nens i adolescents com a ciutadans de ple dret”, i ha destacat la seva alta participació en l’elaboració tant de la Llei de drets i garanties de la infància i l’adolescència com de l’Estratègia valenciana d’infància i l’adolescència 2022-2026.

Mónica Oltra ha presentat el joc de taula didàctic ‘Emmudiks Attack’ impulsat per la Conselleria amb l’objectiu que nens, nenes i adolescents coneguin de manera “amigable i accessible” els drets que recull la llei autonòmica d’infància i adolescència.

La vicepresidenta ha destacat la importància que les persones menors d’edat “siguin conscients dels seus drets i facin valer la veu en aquelles decisions que els afecten”, perquè des dels poders públics, “s’entenguin les seves preocupacions i es tinguin en compte les seves propostes”.

En aquest sentit, s’ha referit al protagonisme de la població infantil i adolescent a través dels consells locals d’infants, als quals s’ha referit “com a canals per fer sentir la veu”.

Aquests consells, ha afegit Oltra, han anat creixent de forma progressiva al llarg d’aquests anys, de manera que s’ha passat de 6 consells a tota la Comunitat Valenciana als 53 que hi ha en aquests moments, a més de 110 municipis que ja han iniciat el procés per a la constitució.

En la intervenció, la vicepresidenta s’ha referit a les “interessants” aportacions i propostes de les persones menors d’edat que s’han recollit per a l’elaboració de l’Estratègia Valenciana d’Infància i Adolescència, i ha destacat “la solidaritat i la preocupació que han mostrat per les desigualtats, derivades de l’exclusió i la pobresa, o la sostenibilitat del medi ambient”, entre d’altres qüestions.

Joc d´aventura

El joc de taula que ha llançat la Conselleria no és la primera iniciativa d’aquestes característiques que ha dut a terme per apropar i donar a conèixer a la població infantil i adolescent els seus drets i garanties, ja que fa dos anys la Conselleria va editar el còmic ‘La Nostra veu’ amb aquest mateix objectiu.

El joc de taula ‘Emmudiks Attack’, que ha llançat ara, és un joc d’aventures en un entorn fantàstic i futurista, on els 33 drets de nens, nenes i adolescents recollits a la llei autonòmica d’Infància i Adolescència es converteixen en els veritables protagonistes.

Així, el joc recull el dret a la participació plena de nenes, nens i adolescents, de forma adequada al seu desenvolupament evolutiu, el dret a la pròpia identitat personal, inclosa la seva identitat i expressió de gènere, el dret al bon tracte i protecció de la integritat física i psíquica, ia ser protegits contra qualsevol forma de violència, així com el deure de les administracions públiques, en l’àmbit de les seves competències, de respectar i promoure el dret de tota persona menor a ser escoltada o escoltada.

De moment es repartiran 1.000 jocs entre tot el sistema de protecció d’infància de la Generalitat, els Consells Locals d’infància i als espais on es treballa la prevenció.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: